CRIM, primul proiect de activism civic dedicat tinerilor romani, la Street Delivery

1

Asociaţia civică Militia Spirituală, alături de Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), Asociaţia Română de Dezbateri şi Oratorie (ARDOR), Asociaţia One World România şi Grupul Informal pentru Patrimoniu şi Acţiune Civică lansează sâmbătă, 16 iunie, în cadrul evenimentului Street Delivery, proiectul “CRIM – Puterea sta in imaginaţie”. Scop: înfiinţarea unei platforme alternative prin care tinerii să-şi formuleze şi susţină ideile civice. Suport financiar: rustul pentru Societatea Civilă din Europa Centrală şi de Est (CEE Trust).

 

 

Pornind de la premisa că implicarea civică a tinerilor români se află la cote minime (potrivit unui studiu realizat în 2011 de IMAS  la solicitarea asociaţiei Miliţia Spirituală), CRIM propune tinerilor o platformă alternativă care să le ofere un cadru propice implicării civice. Sub sloganul “Puterea stă în imaginaţie”, proiectul propune ateliere, training-uri, dezbateri, proiecţii de filme, spectacole de teatru contemporan, street events, flash-mob-uri şi training-uri pe teme de activism, advocacy, drepturile omului şi libertatea de exprimare, în cadrul întâlnirilor lunare CRIM Café, al Caravanei de film documentar şi al şcolii de vară CRIM.

 

Ce este CRIM?

CRIM e acronimul de la Creativitate-Imaginaţie.

CRIM e o ilustrare a modului în care iniţiativele civice pot mări şansele de a stimula normalitatea democratică prin dezbatere, dialog şi interacţiune.

* Nu în ultimul rând, CRIM este un vis care se împlineşte, acela al unei Românii gândite chiar de tinerii care îi trăiesc astăzi frământarile politice şi sociale.

 

CRIM îşi propune:

– să fie un laborator social alternativ care să le ofere tinerilor cadrul necesar dialogului civic, prin încurajarea gândirii critice şi a luărilor de poziţie pe teme majore ale vieţii sociale şi politice;

– să creeze o reţea de sute de voluntari, care să asigure circulaţia ideilor şi a iniţiativelor civice, precum şi creşterea gradului de implicare efectivă a tinerilor în spaţiul public.

 

La Street Delivery, CRIM propune trei ateliere de creaţie (bannere, stencil şi lozinci) şi o serie de evenimente care să ofere publicului o idee despre ce înseamnă proiectul.

 


Un comentariu

  1. Pingback: Squatting-ul, prima lecție a Școlii de activism | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger