Crezi ca protectia mediului e “privilegiul” tarilor dezvoltate? Gandeste-te inca o data

3

De cate ori ati auzit argumentul “Protectia mediului e pentru bogati, d-le. Nu oricine si-o permite…”? Un cititor a tinut sa ne arate ca nu e chiar asa. Ecologia si respectul nu sunt conditionate de tara sau de statutul economic, ci mai degraba de vointa, de cultura si de individ. Asta am aflat si noi. Daca in Romania anului 2010 inca multi zic ca reciclarea nu este pentru noi, ca nu suntem destul de pragatiti, cei din Bhutan, una dintre cele mai sarace tari ale lumii, sunt pregatiti. Cel putin asa arata poza.

M.Cs. si Imperatortravel (foto)

Poate asa ne dam seama si de ce Bhutanul e considerat drept unul dintre statele cu o populatie extrem de fericita si multumita. Saracia nu i-a facut pe localnicii de acolo sa devina agresivi, nationalisti sau inospitalieri. Nu dau vina pe altii nici pentru schimbarile de mediu, si nici pentru neajunsurile lor. Nu gasesc scuze pentru a nu face nimic. Chiar daca isi permit putine lucruri, recicleaza. Si asta e de apreciat.

Imi trimite cineva o poza similara din vreo zona defavorizata a Romaniei?

Credit: Dumitru Razvan Cezar si Imperatortravel


Tags:3 comentarii

  1. cu 2 amarate de poze ati rezolvat treaba , :)) Hai sa fim seriosi, comparatii de genul acesta se fac atunci cand intradevar ai probe ,nu doua poze .
    Si daca nu exista un castig pentru cineva , nu se mai facea atata propaganda

  2. dc nu dati mai multe inf despre tara noastra si in loc sa vb dsp tara noastra vb dsp altele ca a noastra e dusa pe apa sambetii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger