Creionul care se transformă în plantă

0

Realizat manual în Minnesota, SUA, creionul – lăstar este 100% non-toxic, fără plumb şi, odată ce utilizarea lui s-a încheiat, poate fi folosit cu alt scop: se transformă într-o plantă. Metoda este simplă: în interiorul fiecărui astfel de creion se află o sămânţă, care are nevoie doar de mediul necesar pentru a deveni lăstar şi a creşte.

Tot ce trebuie făcut, după ce creionul nu mai poate fi folosit pentru scris, este ca acesta să fie pus (cu capătul opus vârfului) în pământ, udat şi… natura îşi face treaba mai departe. Există peste 13 varietăţi de seminţe, de la flori la vegetale, fructe şi ierburi: roşii cherry, piper verde, hrean, gălbenele, floarea-soarelui, floare de nu-mă-uita, coriandru, mentă, busuioc şi altele.

“Ne-am gândit să începem schimbarea obişnuinţei noastre de a arunca totul la gunoi cu o unealtă de bază între cele zilnice cu care lucrăm – creionul. Dacă, în loc să îl arunci, îl plantezi? Dacă poate creşte în ceva frumos sau delicios sau distractiv? Am pornit de la aceste întrebări şi aşa s-a născut Sprout, primul creion din lume care creşte”, spune site-ul companiei producătoare, Sproutworld. Creioanele, care sunt nişte cadouri inedite, pot fi comandate online aici.

Sursa: TA

Foto: Sproutworld


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger