Creierul dependenților de internet are modificările unui dependent de droguri

2

Dependenții de internet au moificări ale creierului similare cu cele ale consumatorilor de droguri și alcool. Experți chinezi au scanat creierele a 17 tineri dependenți de internet și au descoperit conexiuni modificate.

Ei spun că descoperirile ar putea duce la noi tratamente pentru comportamentele dependente. Dependența de internet este o afecțiune caracterizată prin folosirea excesivă a internetului.

O echipă de cercetare condusă de Hao Lei din cadrul Academiei Chineze de Științe a realizat scanări ale creierelor a 34 de bărbați și femei cu vârste între 14 și 21 de ani. 17 dintre ei au fost clasificați ca fiind dependenți de internet, pe baza unor întrebări precum “Ați făcut în mod repetat eforturi nereușite de a controla, reduce sau renunța la folosirea internetului?”.

Specialiștii au observat modificări în materia albă a creierului, unde se găsesc fibrele nervoase, la cei clasificați ca fiind dependenți, comparativ cu cei care nu sunt dependenți.

Au fost descoperite întreruperi ale conexiunilor fibrelor nervoase care leagă zone ale creierului responsabile de emoții, luarea deciziilor și control de sine.

“Rezultatele sugerează că dependenții de internet au mecanisme psihologice și neurale similare cu alte tipuri de dependențe, precum cea de substanțe”, spune dr. Hao Lei.

Un alt studiu a dovedit că aceleași modificări apar și la persoanele dependente de jocuri video, ceea ce înseamnă că deja două cercetări dovedesc aceste modificări.


2 comentarii

  1. Pingback: Facebook vs. realitate « Asociatia Tinerii Crestin Ortodocsi (TCO)

  2. Pingback: Creierul dependentilor de internet si de jocuri video are aceleasi modificari ca ale dependentilor de droguri | Teologhia

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger