Credulitate sau stiu ei ceva? Americanii cred ca Iisus vine pe pamant pana in 2050

7

Americanii raman optimisti pe termen scurt. In marea lor majoritate, acestia considera ca pana la mijlocul acestui secol se va gasi leacul pentru cancer, ca Iisus se va intrupa din nou sau ca economia tarii lor va fi tot mai puternica. Sunt totusi destul de multi cei care se tem de o criza energetica, de fenomenul incalzirii globale sau de un atac terorist cu bomba atomica.

Circa 40 la suta dintre americani cred sincer ca Iisus va veni din nou pe pamant pana in anul 2050, reiese dintr-un sondaj efectuat de Centrul Pew si  The Press/Smithsonian Magazine, citat de cotidianul Telegraph.

Pe de alta parte, in proportie de 71 la suta, americanii spera ca se va gasi antidotul contra cancerului, 66 la suta sunt convinsi ca membrele artificiale vor fi de preferat celor cu care ne-am nascut, iar 81 la suta spun ca intre noi si computere nu va mai fi mare diferenta.

Americanii se asteapta insa si la lucruri rele pentru viitor, temerile cele mai mari fiind legate de posibilitatea unui nou razboi mondial (in proportie de 58 la suta) sau de atacarea SUA cu o arma nucleara (53 la suta).

Cu toate acestea, spre deosebire de un sondaj asemanator de acum zece ani, americanii gandesc mai putin pozitiv asupra viitorului. Acum, doar 64 la suta dintre cetatenii SUA sunt multumiti in legatura cu viata lor sau a propriilor familii, spre deosebire de 81 la suta, procent inregistrat in 1999. Totodata, doar 64 la suta sunt optimisti in legatura cu viitorul tarii, spre deosebire de 70 la suta la precedentul sondaj.

Rezultatele cercetarii au fost obtinute in luna aprilie, in urma unor interviuri realizate online sau telefonic, pe un esantion de 1546 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3 procente.

Alte lucruri despre care cred americanii ca se vor intampla pana in 2050:
– 53 la suta cred ca oamenii obisnuiti vor putea calatori in spatiu
– 74 la suta spuna ca cea mai mare parte a resurselor energetice vor fi obtinute din alte surse decat “carbunele, petrolul sau gazele naturale”
– 72 la suta cred ca lumea se va confrunta cu o criza energetica majora.
– 66 la suta cred ca temeperatura pe Pamant va creste
– 42 la suta cred ca va fi posibil sa afli ce cred oamenii prin simpla scanare a creierelor acestora, in timp ce 55 la suta exclud in totalitate acest lucru
– 89 la suta cred ca unul dintre viitorii presedinti SUA va fi femeie
– 63 la suta cred ca vor disparea banii de hartie, iar 61 la suta spun ca nimeni nu va mai trimite scrisori
– 31 la suta cred ca planeta va fi lovita de un asteroid.

Tags:7 comentarii

  1. …iar 99 la suta cred ca Barbie este o laureata a premiului Nobel pentru fizica.

    Cine se uita la subcapitole are impresia ca aveti ceva de spus si supuneti dezbaterii probleme reale. De ce naiba v-ati apucat sa faceti revista presei stupide ?

  2. nu doar americanii,ci toti crestinii il asteapta pe Hristos,,,Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui.,,Apocalipsa22;12….Amin,vino Doamne Isuse!

  3. Da asta e buna!!! Si se roaga in ‘bisericile’ lor tip hala industriala sa vina, cotizeaza la campaniile AIPAC pt binele Israelului si a poporului sfant evreu iar poporu sfant le promite ca daca vine Christos ei il distribuie in Armaghedon 4 in care va juca si Brusc Willis, Nikolas Cage, Arnold, Russel Crowe, Kurt Russel, Syvester Stalone, Clint Eastwood toti criogenatzi si John Wayne, Telly Savalas, Henry Fonda si Charles Bronson clonati.
    Il vor aduce la putere pe Jeb Bush sau nepotii care vor mai corui ceva baze militare si pe Luna ca sigur Osama se acunde pe acolo prin ceva cratere…in versiunea Tora Bora Lunara, unde Hillary si Bill vor mai face ceva propaganda pt War on Terror!!! in care Jeb Bush noul presedinte va declara raozboi Groenlandei, Antarcticii si Lunii fiefurile talibanilor si a lui Osama ascun in craterele Lunare…Israelul ca statul poporului “sfant” cu bani strasi de AIPAC si AntiDefamation League de la Americanii care se roaga in halele industriale vor contrui si capac de beton peste zidul de 600 de km cu care a inconjurat palestinienii, si vor asfalta toata Palestina si deserturile din jur si vor face pace cu ei insisi ca pe ailalti i-a concentrat pe toti in borcan. Si iaca asa Christos …va lua si el o vacanta si nu se va mai ocupa de chestii miraculoase si sfinte ci va merge la Honolulu sa se recupereze si el nu…ca juma din el e om nu?

  4. Ma da multe cred americanii astia……..oare nu cred ca 2pac i in viata si M.J ii in Australia :))………oare nu cred cumva ca dupa ce mor ajung in Rai si li se da o vila gratis si ca Hristos ii un mare rapper?………ma dispera astia “inteligenti” ….ce nu isi pun si ei problerma: “se va termina vreodata “tanar si nelinistit” ?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger