Creaturile care omoară cei mai mulți oameni

1

Numeroase animale pot omorî oameni, dar nu sunt rechinii, leii, tigrii sau urșii cei mai de temut. Iată care sunt cele mai periculoase creaturi, fie din cauza numărului mare de oameni pe care îi omoară, fie din cauza tacticilor viclene.

 

Meduza cutie. De dimensiunea unei mingi de fotbal, ucigașul gelatinos are aproximativ 60 de tentacule, fiecare lung de 4,5 metri. Fiecare tentacul are 5.000 de celule înțepătoare și destule toxine pentru a omorî 60 de oameni. Nu există statistici oficiale, dar oamenii de știință estimează că aproximativ 100 de oameni sunt uciși anual de înțepăturile meduzelor cutie în toată lumea.

Cobra asiatică. Deși cobra asiatică nu este cel mai veninos șarpe, tacticile sale duce la câteva mii de decese umane anual. Nu există statistici oficiale, dar estimările arată că au loc anual între 20.000 și 125.000 de decese provocate de mușcături de șarpe în toată lumea. Cele mai multe au loc în Asia de Sud, Asia de Sud Est și Africa sub-sahariană. Unele cobre scuipă venin care orbește în ochii oamenilor.

Scorpionul. Estimările arată că scorpionii omoară până la 3.250 de oameni anual și au loc 1,2 milioane de înțepături pe an. Cele mai multe decese au loc în țările tropicale în curs de dezvoltare. Periculos este felul în care se ascund și atacă doar noaptea. Cel mai probabil ești mușcat de scorpion înainte să-l vezi. Există aproximativ 25 de specii de scorpion care pot omorî oameni.

Țânțarii. Cele mai mici creaturi de pe listă sunt țânțarii și sunt responsabile pentru cele mai multe decese decât sunt celelalte specii la un loc. Unii țânțari transportă paraziți cauzatori de malarie. Organizația Mondială a Sănătății estimează că malaria omoară între 537.000 și 907.000 de oameni, cel puțin în 2010, în special copii sub 5 ani din Africa.

Elefantul. Cine ar fi zis? Elefanții omoară aproximativ 500 de oameni anual în toată lumea. Un elefant asiatic adult cântărește aproximativ 7,2 tone, iar dacă nu e de ajuns să te calce un astfel de exemplar în picioare, atunci colții ascuțiți cu siguranță reușesc. Lista nu ar fi, însă, completă fără să menționăm omul. Braconierii au ucis doar anul trecut zeci de mii de elefanți asiatici.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger