Creativii pot sta gratuit pe Insula Ideilor

0

Expertul în creativitate suedez Fredrik Härén le oferă artiștilor și oricărui om care lucrează la un proiect creativ șansa de a locui gratuit pe două din insulele sale private de lângă Stockholm, care funcționează ca incubator de idei și se numesc “Insulele Ideilor”. “Munca mea din ultimii 14 ani a constat în a-i inspira pe oameni să găsească idei mai multe și mai bune”, spune el, citat de Fastcoexist. “M-am simțit dator să dau ceva înapoi și să fac ceva palpabil, diferit și distractiv care să inspire în sine mai multe idei.” Bărbatul are două insule lângă Stockholm și una în Filipine.

 

 

Inițial, Härén a avut o singură insulă pe care evada în scopuri creative. Când a cumpărat-o pe-a doua, s-a gândit să împartă experiența și cu alții. “Mi-am dat seama că oamenii ar trebui să aibă șansa să vadă cât de creativ e să stea pe o insulă și să lucreze la ideile lor”, spune el. “Apoi mi-am cumpărat-o pe a treia cu obiectivul principal de a-i lăsa pur și simplu pe alții să stea acolo.” Cu toate astea, nu oricine poate ajunge pe Insula Ideilor. Doritorii trebuie să trimită aplicații scurte în care să explice cine sunt și ce idei vor să exploreze, iar Härén selectează câțiva dintre ei pentru a petrece fiecare câte o săptămână pe insule. “Încerc o combinație de oameni și idei diferite – nu întotdeauna câștigă ‘cea mai bună’ idee.”

Insula din Filipine, Palawan, a fost afectată grav de taifunul Haiyan toamna trecută, așa că e închisă temporar. În Suedia, Härén are de gând să lase în jur de 15-20 de oameni să locuiască pe insulele lui vara asta. Printre oaspeții din trecut s-au numărat un bărbat care dezvolta un desen animat, un curator care “a vrut să scape de nebunia din Shanghai ca să respire aer proaspăt și să-și încetinească ritmul mental”, un expert în memorie care a dezvoltat un produs nou de îmbunătățire a memoriei și un fost manager de corporație care s-a decis să călătorească prin toată lumea pentru a găsi un scop mai semnificativ în carieră. Insula Ideilor Vifärnaholme are 7.000 de metri pătrați și o casă de vară suedeză în centrul ei, unde pot dormi șase oameni. Insula Idelor Svanholmen are 2.000 de metri pătrați.

 

FredrikHarenIdeasIsland2

FredrikHarenIdeasIsland3

FredrikHarenIdeasIsland4

FredrikHarenIdeasIsland5

FredrikHarenIdeasIsland6

FredrikHarenIdeasIsland7

FredrikHarenIdeasIsland8

FredrikHarenIdeasIsland9

FredrikHarenIdeasIsland10

FredrikHarenIdeasIsland11

 

Surse: Mymodernmet, Fastcoexist

 

Puteți accesa și:

Scriitorii primesc case gratuite în Detroit

VIDEO Satul unde chiria costă 15 euro pe lună și șomajul nu există


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger