Creații din deșeuri împodobesc centrul vechi al Bucureștiului

0

Peste 20 de creații realizate din deșeuri de către 39 de tineri artiști, studenți ai departamentelor de grafică și design din cadrul Facultății de Arte Plasice și, respectiv, ai Facultățiide Arte Decorative și Design ale UNArte București, vor fi expuse în perioada 11 decembrie 2012 – 5 ianuarie 2013 în 13 locații din Centrul Vechi: Van Gogh Cafe, Hotel Rembrandt, Laboratorul de cocktailuri, Galeria Horațiu Mălăele, La Bonne Bouche, Galeria Șapte Șelari, Interbelic, Tiki Bar, Mike’s, Atelier Mecanic, Lacrimi și Sfinți, Energiea Pub și Violeta’s Vintage.

 

 

Proiectul „eCO-LECȚIA de ARTĂ” – un traseu cultural în Centrul Vechi cu lucrări de artă realizate din deșeuri reciclabile a fost pus la cale de  Eco-Rom Ambalaje și Universitatea Națională de Arte București (UNArte) și a demarat la începutul lunii octombrie, prin sesiuni în care studenții au învățat despre designul acestora din punctul de vedere al impactului asupra mediului, despre eforturile și cerințele companiilor în această privință, precum și despre reciclarea deșeurilor de ambalaje în România și la nivel internațional. Toți tinerii artiști implicați și-au mobilizat prietenii, familia, cunoscuții sa colecteze deșeurile de ambalajele necesare pentru realizarea lucrărilor.

,,Acest proiect este mai mult decât o expoziție de artă, este, în fapt, un program educațional despre eco-design dedicat studenților. Este, în același timp, și o lecție de viață prin care ne propunem să sensibilizăm oamenii cu privire la importanța ambalajelor, a colectării selective și a reciclării deșeurilor de ambalaje.  Designul inedit al produselor și decorațiunilor realizate din ambalaje colectate selectiv merită văzut! Faptul că ambalajele au dat viață unor lucrări atât de fabuloase sperăm să transmită mesajul că acestea trebuie puse la locurile lor, în containerele colorate, pentru a putea fi reciclate, și nu la gunoi”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger