Cozonacul cu stafide la vedere provoacă depresie

7

Delicioasele bobiţe de struguri uscaţi sunt un ingredient de bază în produsele de patiserie tradiţionale, precum cozonacul sau pasca de Paşti. Studii recente  arată însă că vederea aparent inofensivelor stafide provoacă anxietăţi puternice, gînduri negative şi, la extrem, depresie.

Un studiu de 2 milioane de dolari al unui celebru institut californian de psihiatrie, efectuat pe nu mai puţin de 1234 de subiecţi, a demonstrat că imaginea stafidelor este asociată în mintea consumatorului cu îmbătrînirea fizică şi moartea.

Coordonatorul studiului, profesorul Tim O’Reilley, a explicat că: “Subiecţii au fost rugaţi să privească 5 minute, cu atenţie, o grămăjoară de stafide şi să noteze pe o foaie de hîrtie impresiile pe care le stîrneau acestea. 70% dintre femei au raportat că stafidele le evocă uscarea şi îmbătrînirea pielii, degradare şi moarte. 68% dintre bărbaţi au asociat boabele uscate de struguri cu nişte testicole golite, micşorate şi îmbătrînite, iar unii dintre ei cu nişte emisfere cerebrale uscate, lipsite de viaţă.”

Tim O’Reilley a precizat că nimic din compoziţia stafidelor nu afectează starea psihică şi că acestea pot fi consumate fără probleme, atîta vreme cît nu sunt văzute. Cercetătorul i-a sfătuit pe patiseri să  camufleze bobiţele în produsele lor, iar pe consumatori să închidă ochii sau să privească în altă parte de cîte ori mănîncă un produs care conţine stafide.  Acelaşi sfat e valabil şi pentru prune, caise, smochine şi alte fructe uscate.

FOTO:REUTERS

(*Sperăm că v-a făcut plăcere gluma noastră de 1 aprilie, stafidele nu numai că nu provoacă depresie, ba chiar sunt bogate în substanţe antioxidante. Aşa că nu vă feriţi de cozonaci!)

Tags:7 comentarii

  1. sunt depresiva, sub tratament, dar imi plac fructele uscate,inclusiv stafidele, la nebunie. Maninc pungi intregi cu stafide muiate in vin rosu. Sunt excelente. Ce articol o fi asta……..cine l-a scris……

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger