“Cosul taranesc” la Cluj

7

Eco

Zece producatori agricoli din Transilvania lanseaza marti, la Cluj, proiectul “Cosul taranesc”, prin care vor vinde fara intermediari produse ecologice si traditionale. Toate produsele pot fi comandate online si aduse direct acasa la client.

Oferta din cadrul proiectului “Cosul taranesc”este generoasa: fructe, legume, sucuri de fructe, catina, dulceata de casa,  branza de burduf, cascaval, carnati, slanina, toba. Dar si paste fainoase de casa, miere de albine de toate soiurile, prajituri si vinuri.

Toate aceste produse au certificate ce le garanteaza calitatea. Sistemul de livrare, pus la punct de asociatia clujeana “Agroecologica, este simplu: martea dimineata, produsele de la producatorii agricoli sunt aduse la un depozit de langa Cluj, unde sunt triate. Apoi incepe distributia lor, pe baza comenzilor existente.

Sistemul de comanda este online, iar “cosul” de cumparaturi poate fi umplut pana vinerea de pe site-ul www.cosultaranesc.ro. Seful asociatiei, profesorul Adrian Fitiu, ne-a declarat ca de luni 8 februarie se vor putea face comenzi online.  “Este necesara formarea unei retele de 100 de familii, in urmatoarele sase luni, pentru ca doar in aceste conditii cei noua producatori vor avea profit”, a mai spus Fitiu.

“Cosul taranesc” are ca obiectiv principal transformarea consumatorului in “consum-actor” responsabil de actul de cumparare si de consecintele acestuia. Printr-un act de cumparare responsabil “consum-actorul” poate decide incurajarea unei agriculturi taranesti locale si regionale care sa permita mentinerea acestor “agricultori – actori” in peisajul rural, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Producatorii
Acestia provin din judetul Cluj si din judetele limitrofe:
Avram Fitiu, Mera, jud. Cluj (mere; catina; suc de mere; dulceata)
Vasile Bodea, Hida, jud. Salaj (legume)
Romulus Tegzesiu, Floresti, jud. Cluj (legume)
Ioan Mihalca, Petrova, jud. Maramures (cascaval; branza de burduf; carnati; slanina; sunca; toba)
Mirela Veres, Iclod, jud. Cluj (paine; cozonac; prajituri)
Ana Maria Muresan, Doda Pilii, jud. Cluj (prajituri)
Miklos Naghi, Salard, jud. Bihor (paste fainoase)
Oros Ioan, Zalau, jud. Salaj (produse apicole)
Marian Ciortea, Zalau, jud. Salaj (legume şi fructe procesate)
Florin Gozman, Simleul Silvaniei, jud. Salaj (vin)

Tags:7 comentarii

  1. totusi, unde se poate comanda? peste tot scrie despre proiect, da nici site, nici mail, nici nr de telefon. se comanda prin telepatie?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger