Costumul care propune simbioza între oameni și alge

0

Dacă v-ați dorit vreodată să vă hrăniți cu lumina soarelui, la fel ca plantele, atunci aflați că artiștii Michael Burton și Michiko Nitta, din Marea Britanie, respectiv Japonia, au conceput Algaculture Symbiosis Suit. Un costum care le permite utilizatorilor să consume nutrienți printr-un proces de fotosinteză. Cei doi spun că au realizat conceptul în contextul actual al unui sistem de hrană problematic.

 

 

Algaculture realizează o relație simbiotică între oameni și alge, prin care ambele entități depind una de alta pentru supraviețuire, și proune un viitor în care organismul nostru va fi căptușit cu alge care trăiesc în organe noi, ceea ce ne-ar perimite să fim semi-fotosintetici. “Aproape am deveni plante, asigurându-ne hrana din lumină”, spun artiștii-designeri.

Având în minte salamandrele, care au evoluat în vertebrate fotosintetice, Burton și Nitta își imaginează un viitor apropiat în care oamenii vor purta costumele proiectate de ei și un viitor îndepărtat în care organismele umane vor fi îmbunătățite pentru a dispune de noi modalități de alimentare. “Acest scenariu este, printre alte surse, inspirat din munca oamenilor de știință Debora MacKenzie și Michael Le Page, care au scris despre creaturile fotosintetice sau ceea ce ei numesc ‘plantanimaale'”, mai spun cei doi artiști. “De ce să concepem mâncare nouă când putem să ne reproiectăm modul în cre ne alimentăm organismul?”

Burton și Nitta au debutat cu conceptul lor biotehnologic anul trecut, la Muzeul Victoria și ALbert din Londra, unde dioxidul de carbon folosit de un cântăreț de operă hrănește alge, acestea putând fi mâncate la rândul lor de către public. Calitatea algelor depinde de melodia cântată și e “ca un fel de îmbunătățire sonică a mâncării, pitch-urile și frecvențele făcând ca mâncarea să aibă un gust fie amar, fie dulce”. Vedeți costumul pe site-ul lui BurtonNitta.

 

Algaculture Solarium from AfterAgri on Vimeo.

 

Sursa: Tree Hugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger