Costa Rica îşi apără ţestoasele de turiştii ignoranţi

0

Imagini cu turişti care deranjau ţestoasele în timpul procesului de depunere de ouă pe plajele din Costa Rica au stârnit indignare şi dezgust în social media, în urmă cu două săptămâni, când au devenit virale. Autorităţile din Costa Rica au decis să ia măsuri pentru ca următoarea sosire a ţestoaselor pe plajele sale să fie întâmpinată cu mai mult respecte şi mai multă grijă.

În acest sens, vor fi efectuate controale mai stricte în zona în care vor ajunge ţestoasele, mai ales în cazul turiştilor şi ghizilor de grupuri care vor să vadă procesul depunerii de ouă. Patru din cele şase căi de acces pe plajă au fost închise, iar turiştii vor avea voie să păşească pe plajă numai dacă vor purta o brăţară specială pe încheietura mâinii (de identificare) şi vor fi însoţiţi de un ghid. Grupurile de turişti trebuie să fie de maxim zece persoane şi vor avea la dispoziţie maxim o jumătate de oră pentru a admira ţestoasele.

În plus, niciun turist nu va avea voie să atingă ţestoasele, ba mai mult, va fi impusă păstrarea unei distanţe sigure faţă de femelele de ţestoasă. Regulile intră în vigoare de la acest sfârşit de săptămână, au anunţat oficiali ai Ministerului Mediului din Costa Rica. Până acum, peste 100.000 de ţestoase au ajuns pe două plaje din Costa Rica, pentru procesul de depunere de ouă. Acesta are loc o dată sau de două ori pe lună, numai în intervalul august – noiembrie şi momentul exact al sosirii ţestoaselor nu poate fi estimat.

Mai multe detalii: The New York Times

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger