Costa Rica interzice vânătoarea

3

Prima țară de pe continentul american care va interzice vânătoarea de agrement este Costa Rica, unde această măsură a fost votată de majoritatea legislatorilor. Interdecția nu inculude însă și vânătoarea de subzistență și nici pe cea menită să regleze ecosistemul.

Președintele costarican, Laura Chinchilla, urmează să semneze documentul care validează această decizie zilele viitoare. Interdicția de vânătoare exclude, de asemenea, pescuitul sportiv și vânătoarea în scopuri științifice, însă cei care vor fi prinși practicând vânătoarea de plăcere vor primi amenzi de până la 3.000 de dolari.

Fauna din Costa Rica este extrem de variată, fiind una dintre regiunile cu cea mai mare densitate de biodoversitate din lume. Printre cele mai răspândite animale din această regiune se numără jaguarii, căprioarele, armadillo, precum și multe specii de maimuțe, la care se adaugă păsări, amfibieni și reptile. Bogăția de specii este, de altfel, și una dintre principalele atracții pentru turiștii care generează profituri de circa 2 miliarde de dolari anual în industria turismului.

 

Sursa: Goodplanet.info

Foto: news.co.cr


3 comentarii

  1. Pingback: Decizii eco-friendly luate de compania Disney şi statul Costa Rica | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Statul african Botswana va interzice vânătoarea | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger