Cort inspirat din clasicul zeppelin

0

Uşor, reciclabil, ecologic: cortul pentru pădure Tree Tent este inspirat din forma şi structura clasicului zeppelin. Are un impact minim asupra spaţiului în care este montat şi a fost gândit şi realizat de firma britanică de design Luminair.

 

 

Cortul poate fi încălzit şi alimentat cu apă, aşa că traiul în el pe o perioadă chiar mai lungă nu ar fi o problemă. Tree Tent combină experienţa adunată de specialişti în mai multe domenii: inginerie aeriană, baloane cu aer cald, mecanică fină. Structura sa este construită din rumeguş şi din aluminiu reciclabil, extrem de uşor, ceea ce îl face simplu de transportat din loc în loc şi, totodată, uşor de montat. Forma lui sferică este de folos şi în caz de ploaie, deoarece apa se prelinge fără probleme pe peretele exterior.

 

 

 

Materialul care îmbracă structura este pânză de bumbac, croită şi cusută manual. Înăuntru pot încăpea doi oameni, confortabil, ba mai este şi spaţiu pentru depozitat diverse lucruri. Ca dotări, pot fi adăugate o sobă mică, pe lemne, un mic boiler pentru încălzirea apei sau chiar un rezervor de apă ori un set de baterii care să înmagazineze energie solară. Funii groase prinse pe exterior ţin cortul suspendat între copaci, dar el poate fi montat şi la sol, cu ajutorul unor picioare care se ajustează în funcţie de înălţimea dorită. Preţul unui astfel de cort, însă, nu este deloc mic: de la 6.500 de lire sterline în sus.

 

 

 

Sursa şi foto: Luminair


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger