Corporatiștii se duc la club în pauza de prânz

0

În loc să-și mănânce masa de prânz în fața monitorului, angajații de birou din New York aleg să meargă la petrecerile de zi care au început să înflorească nu numai în metropola americană, ci și în restul lumii, scrie Business Insider. Trendul a început cu așa-numitul “club de prânz” Lunch Beat, din Suedia, unde, potrivit Forbes, sute de muncitori office apucă sandvișuri și sticle de apă de la intrare și pătrund apoi în întunericului clubului, care, în jurul ore 13.00, încep să răsune beat-uri de dubstep.

 

Flickr/goStockholmGoeteborg

 

Molly Range, creierul din spatele Lunch Beat, un club non-profit care percepe o taxă de intrare de 15 dolari, spune că s-a inspirat din “Fight Club” pentru a crea un eveniment care să le permită angajaților de birou să-și facă de cap în miezul zilei. Spre deosebire de Fight Club, însă, scrie Business Insider, toată lumea vorbește de Lunch Beat. Motiv pentru care petrecerile de zi s-a răspândit în orașe ca New York, Boston, Montreal, Seattle sau Viena.

Cea din New York se numește Lunch Break și este organizată de site-ul cultural Flavorpill. Evenimentele au loc în fiecare vineri, între orele 13.00-14.00, iar clienții primesc la plecare un bon pentru un cocktail gratuit din votcă și punci de fructe, precum și un sandviș cu unt de arahide și jeleu, ambalat într-o pungă de hârtie în care se află și un măr. Angajații cu program de la 9 la 5 dansează pe hip-hop și muzică electronică ca la 2 dimineața.

Majoritatea petrecerilor de prânz sunt organizate în cluburi de noapte populare, unde DJ-ii pun muzică live în lumina tuburilor fluorescente. Singura diferență față de petrecerile de noapte este că participanții nu se îmbată, sunt îmbrăcați în hainele de job și se întorc la birou într-o oră. Aflați mai multe amănunte pe New York Times și Forbes.com.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger