Corespondența dintre artiștii independenți și candidații la europarlamentare

0

În mai 2014, un grup de actori independenți au trimis o scrisoare acelor candidați din partea României la Parlamentul European ale căror date de contact erau publice. Aceștia sunt enumerați mai jos, după poziția pe care o ocupă pe buletinul de vot ce va fi folosit la alegerile pentru europarlamentare din 25 Mai.

 

 

Sursa: atelier 35

 

A. SCRISOAREA trimisă acestora:

Stimate candidat/ă la Parlamentul European,

Suntem un grup de operatori culturali și creativi – artiști, manageri, curatori, studenți – parte a sectorului cultural independent, interesați, în contextul alegerilor Europarlamentare din 25 Mai 2014, de poziția și agenda dumneavoastră culturală. În acest sens vă adresăm o serie de întrebări al căror răspuns – indiferent de acesta sau chiar în absența lui – îl vom comunica public și în special în mediul cultural contemporan independent, mass-media interesată, precum și în cadrul evenimentului de anvergură Noaptea Galeriilor din 23 Mai 2014.

Facem parte dintr-un sector formator de opinie și atitudini și considerăm ca este responsabilitatea noastră să aducem în discuție și să subliniem problemele cruciale cu care se confruntă societatea contemporană. Din 2008, europenilor li s-a spus că trăiesc într-o perioadă de criză, cea mai profundă din 1929 încoace. În fiecare an ni s-a spus ca situația se va îmbunătăți. Însă în fiecare an realitatea ne spune altceva. Considerăm că este nu numai o criză economică, ci și una politică, socială si culturală. Această tranziție poate să ducă la o Europă în care inegalitățile se adâncesc sau, dimpotrivă, la o Europă cu un nou angajament social bazat pe sustenabilitate și respectarea drepturilor umane. Considerăm că știința și arta au configurat modernitatea europeana și au facilitat integrarea europena. Ne pot ajuta de asemenea în relansarea proiectului european.

E timpul ca factorii de decizie și cetățenii să participe la un dialog susținut despre viitorul Europei, subliniind dezvoltarea culturală ca pe o necesitate strategică. Această Europă va arăta așa cum decidem noi, acum.

În continuare vă adresăm 6 întrebări la care așteptăm răspunsuri punctuale care să indice atât agenda dumneavoastră personală cât și a organizațiilor politice din care faceți parte, dacă este cazul. Dar suntem interesați și de atitudinea dumneavoastră personală.

• UE a stabilit politicile culturale prioritare în cadrul programului Europa Creativă 2014 – 2020. Care dintre principiile programului reprezintă o prioritate într-un posibil mandat de parlamentar european?

• Lipsa accesului la cultura și la reprezentare culturală persistă în continuare în majoritatea mediilor sociale. Ce soluții propuneți pentru a îmbunătăți această situație?

• Care grup social/de vârstă/de gen din rândul operatorilor culturali și creativi considerați că este cel mai dezavantajat?

• Majoritatea tinerilor artiști până în 35 de ani nu reușesc să se susțină financiar din exercitarea profesiei lor. Cum sprijiniți accesul artiștilor aflați la început de carieră la spații și resurse de lucru?

• Ați vota o lege care propune introducerea de cursuri de Artă Contemporană în toate instituțiile de învățământ pre-universitar? Vă mulțumim și subliniem faptul că răspunsul dumneavoastră interesează un grup de cetățeni informat și dinamic, deschis la dialogul dintre cetățeni și politicieni.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție.

Semnează: Adina Mocanu – artist, student Masterat UNA București; Ioana Păun – regizor și producător, membru fondator Asociația O2G; Gabriela Mateescu – cadru universitar Universitatea Națională de Arte București Marina Oprea – artist; Adrian-Sorin Andrei – game designer; Cristi Gheorghe – actor; Ruxandra-Mihaela Enache – coregraf; Larisa Crunțeanu – artistă; Xandra Popescu – artistă; Kiki Mihuță – artist; Bogdan Olaru – student UNATC; Diana Miron – artist; Andreea Dobre – student UNATC; Dinu Dumbrăvician – profesor Universitatea Natională de Arte; Adelina Butnaru – ilustrator; Adrian Florin Popescu – fotograf freelancer; Lészay Izabella – artist vizual; Alexandra Şoldănescu – artist; Simona Dumitriu – curator; Mihaela Nicolae – actriță; Radu Igazsag – profesor UNATC; Raluca Croitoru – artist; Valentina Iancu – curator; Bogdan Ghiu – scriitor; Simona Vilău – artist și curator; Mihail Coșulețu – artist; Ruxandra Stanciu – artist; Lea Rasovszky – artist; Adrian Popescu – artist

 

B. CORESPONDENȚA

 

1. Partidul Democrat Liberal

THEODOR STOLOJAN – nu a răspuns

MONICA MACOVEI – nu a răspuns

TRAIAN RADU UNGUREANU – nu a răspuns

MARIAN JEAN – nu a răspuns

 

2. Partidul Mișcarea Populară

CRISTIAN PREDA – nu a răspuns

SIEGFRIED MUREȘAN – nu a răspuns

TEODOR BACONSCHI

Teodor Baconshi

CRISTIAN PETRESCU – nu a răspuns

DANIEL FUNERIU – nu a răspuns

WOTSCH GUNTHER – nu a răspuns

RUXANDRA DRAGOMIR – nu a răspuns

ALEXANDRU LESCO – nu a răspuns

 

3. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România

IULIU WINKLER – nu a răspuns

SOGOR CSABA – nu a răspuns

VINCZE LORANT – nu a răspuns

HEGEDUS CSILLA – nu a răspuns

ANTAL LORANT – nu a răspuns

 

4. Alianța Electorală PSD-UNPR-PC

CORINA CREȚU – nu a răspuns

ECATERINA ANDRONESCU – nu a răspuns

CĂTĂLIN IVAN – nu a răspuns

DAN NICA – nu a răspuns

MARIA GRAPINI – nu a răspuns

DACIANA SÂRBU – nu a răspuns

IOAN MIRCEA PASCU – nu a răspuns

VIORICA DĂNCILĂ – nu a răspuns

SORIN MOISA:

Sorin Moisa PSD

VICTOR BOȘTINARU – nu a răspuns

CLAUDIU CIPRIANA TĂNĂSESCU – nu a răspuns

 

5. Partidul Național Liberal

NORICA NICOLAI: Norica Nicolai PNL

ADINA VĂLEAN – nu a răspuns

RAMONA MĂNESCU:ramona nicole manescu

CLAUDIA BENCHESCU – nu a răspuns

ROMEO STAVARACHE:Romeo Stavarache

MIHAI ȚURCANU:Mihai Turcanu

6. Partidul România Mare – nu a fost contactat deoarece la momentul trimiterii scrisorii listele depuse de PRM la BEC nu fuseseră încă validate.

 

7. Partidul Noua Republică

MIHAIL NEAMȚU – nu a răspuns

GEORGE MIOC – nu a răspuns

ȘTEFAN BĂGĂOANU – nu a răspuns

CORNELIU BERARI – nu a răspuns

VICTOR CIUMAC – nu a răspuns

ANDREI ROSETTI – nu a răspuns

 

8. Forța Civică

MIHAI RĂZVAN UNGUREANU – nu a răspuns

DIANA PAVELESCU – nu a răspuns

MIHAELA NICOLAU – nu a răspuns

 

9. Partidul Național Țărănesc- creștin și democrat

AURELIAN PAVELESCU:

Aurelian Pavelescu

SEBASTIAN BODU – nu a răspuns

MARIA STAVROSITU – nu a răspuns

ALEXANDRU ȘTEFĂNESCU – nu a răspuns

ION NEACȘU– nu a răspuns

 

10. Partidul Poporului-Dan Diaconescu

 

DAN DIACONESCU – nu a răspuns

SIMONA MAN – nu a răspuns

DIANA VOICULESCU – nu a răspuns

RADU ORZAȚĂ – nu a răspuns

 

Candidați independenți

11. GEORGIANA CORINA UNGUREANU:Corina Ungureanu

12. FILIP CONSTANTIN TIȚIAN – nu a răspuns

13. ADRIAN TOADER – nu a răspuns

14. DĂNUȚ LIGA – nu a răspuns

15. VASILE IUSTUC – nu a răspuns

16. PAUL PUREAPaul Purea

17. PERICLE CAPSALI – nu a răspuns

18. PETER COSTEA – nu a răspuns

19. MIRCEA DIACONU – nu a răspuns

20. VALENTIN EUGEN DĂEANU – nu a răspuns

 

Celelalte partide nu au fost contactate deoarece nu s-au găsit contacte de email, nu apăreau în comunicatele de presă circulate în media în perioada trimiterii scrisorii sau aveau pagină de Facebook fără posibilitatea de a primi mesaje.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger