Coralii ar putea sa dispara pana in 2100

1

recif de corali

Cercetatorii de la Carnegie Institution avertizeaza ca recifele de corali sunt coplesite de cantitatea mare de dioxid de carbon aflata in atmosfera

Cercetarea americana vorbeste despre un moment critic in ceea ce privestea sanatatea actuala a ecosistemului de corali: rata lor de inmultire este depasita de viteza cu care acestia se dizolva.

Peste 9.000 de recife de corali de pe intreaga planeta sunt in pericol sa se dezintegreze in clipa in care nivelul de dioxid de carbon din atmosfera ajunge la 560 de particule pe milion, arata The Guardian.

Nivelul actual al dioxidului de carbon din atmosfera este situat la 388 de particule pe milion, insa este de asteptat ca acesta sa ajunga la 560 pana la sfarsitul secolului.

Recifele de corali reprezinta unul dintre cele mai diversificate ecosisteme marine din lume. Acesta gazduiesc peste 4.000 de specii de pesti si furnizeaza adapost si hrana pentru vietati precum crabii sau testoasele marine.

Recifele de corali isi cladesc stuctura depozitand aragonit, o forma de carbonat de calciu, pe care il extrag din ionii de calciu din apa oceanelor. Pe masura ca oceanele absorb dioxidul de carbon, acestea devin atat de acide incat carbontul de calciu se dizolva.

Credit foto: Flickr / mattk1979

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: 2100-ra visszafordíthatatlan lehet a korallok pusztulása » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger