Copilul dintr-un meme foarte celebru îşi salvează tatăl cu succesul lui

0

Probabi că aţi dat măcar o dată, când aţi navigat pe net în ultimii ani, peste meme-ul “Success Kid”, în care un bebeluş îşi încleştează pumnul, afişând o figură de învingător. Copilul, pe care îl cheamă Sammy Griner, are acum 8 ani şi locuieşte în Florida, iar tatăl său are nevoie de un transplant de rinichi, scrie ABC News. Graţie popularităţii meme-ului, pagina lansată de familie pe platforma de crowdfunding GoFundMe a adunat deja, într-o săptămână, 93.000 de dolari, ţinta fiind de 75.000.

 

 

Justin Griner, în vârstă de 39 de ani, a descoperit că rinichii încep să-i cedeze înainte să se nască Sammy, iar acum a ajuns să petreacă în jur de patru ore pe zi, trei zile pe săptămână la dializă, spunând pentru publicaţia australiană că cu cât suferă mai mult intervenţia, cu atât creşte riscul apariţiei complicaţiilor. “Şase ani de dializă e o perioadă lungă”, spune soţia sa, Laney. “A ajuns să-l epuizeze…Vreau doar să-l fac sănătos”.

 

 

Laney Griner a lansat pagina de crowdfunding pentru a găsi un donator şi a strânge bani pentru transplant. Programul guvernamental de asigurări medicale Medicare va acoperi peste 80% din costurile post-operatorii, însă familia va avea nevoie de circa 12.000 de dolari doar pentru medicamente în primul an de după operaţie. De altfel, Justin Griner va fi nevoit să ia multe medicamente pentru tot restul vieţii. Deşi soţia lui s-a gândit să se folosească de meme-ul “Success Kid”, a decis până la urmă ca proiectul să fie doar despre soţul ei.

 

 

Cu toate acestea, recunoaşte ea, fără succesul meme-ului nu ar fi adunat probabil 300 de donatori în cinci zile (numărul lor a ajuns acum la 4.500). Mama lui Sammy spune că a făcut celebra fotografie cu fiul ei când acesta avea 11 luni, în timpul unei ieşiri pe plajă. Deşi copilul pare foarte satisfăcut în fotografie, el urma de fapt să-şi îndese un pumn de nisip în gură. Laney Griner a postat fotografia pe pagina ei de Flickr în 2007, iar doi ani mai târziu a observat că se transformare într-un meme cu mesajul “I Hate Sandcastles” (“Urăsc castelele de nisip”). Nu i-a plăcut, pentru că Sammy arăta ca un bătăuş. În 2010, însă, meme-ul s-a transformat în “Success Kid”, iar asta i-a plăcut.

 

Puteţi citi şi:

Un scriitor în vârstă de 8 ani a strâns aproape 1 milion de dolari pentru a vindeca boala celui mai bun prieten al său


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger