Copiii sunt “Salvatorii Pământului” de Ziua Mondială a Mediului

0

De 40 de ani, întreaga lume sărbătoreşte pe 5 iunie Ziua Mondială a Mediului. O zi în care conştientizăm mai mult decât oricând că depinde de fiecare dintre noi să păstrăm Pământul o planetă vie, să reducem poluarea, să producem energie cu resurse regenerabile, să păstrăm resursele naturale pentru că ele reprezintă sursa vieţii.

 

RFI România se alătură acestei iniţiative aşa cum a făcut şi cu PARK(ing) Day, ziua în care am transformat parcările din marile aglomeraţii urbane în parcuri sau cu ocazia Zilei Mondiale a Apei  – două concepte noi care au strâns sute de adepţi în Capitală şi în alte oraşe din ţară.

Ne dorim ca anul acesta copiii să fie “Salvatorii Pământului”. Cele mai inspirate idei de salvare a planetei vor fi premiate, dorind ca prin această campanie să aducem problemele de mediu în atenţia generaţiilor viitoare. Îi provocăm pe cei mici, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, să realizeze un desen cu tema “Salvaţi Pământul” şi să ni-l trimită prin mail (fotografia nu trebuie să depăşească 300k) pe adresa [email protected], împreună cu o scurtă poveste a acestui desen.

Efortul celor mici nu va fi zadarnic pentru că fiecare participant va primi automat un puzzle personalizat Ziua Mondială a Mediului.  Mai mult, fiecare idee « salvatoare » va fi postată pe site-ul nostru împreună cu povestea desenului. Participanţii care vor strânge cele mai multe like-uri pe pagina special creată pentru ei de pe  www.rfi.ro vor fi premiaţi zilnic cu un joc modular “Instalaţie Eoliană”, joc nominalizat la Toy Fair 2011 (Nurenberg) la categoria “Jucăria Verde” a anului.

Implică-te în “Salvarea Pământului” toată luna mai! Iar de Ziua Mondială a Mediului, pe 5 iunie, RFI România va realiza o expoziţie cu cele mai inspirate desene ale micilor salvatori.

Mai multe detalii pe www.rfi.ro

Foto: atlasschools.org

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger