Copiii sunt în regulă, adulții au înnebunit

66

Trăiesc într-o țară unde a fi onest în mod public vizavi de orientarea ta sexuală e similar cu a fi un rechin vânat și ucis pentru că mănâncă oameni. Incredibil cum la noi izbucnesc acum probleme pe care restul lumii le-a rezolvat în anii ’80. Se întâmplă la început de 2013, la Muzeul Țăranului Român, în luna Istoriei LGBT. Miercuri, 20 februarie, ora 18.00.

 

de Ioana Casapu

 

Merg cu o prietenă să vedem filmul The Kids Are All Right, proiectat la Noul Cinematograf al Regizorului Român, parte din MȚR la inițiativa ACCEPT, asociație pentru drepturile LGBT, cu sprijinul Ambasadei SUA în România. Înainte să intrăm, îmi spune “Hai, că e cu distracție, a trecut unul pe lângă mine și-i spunea cuiva la telefon Vino, bă, încoace că e cu lesbience!”.

SIDA, drogurile și sfântul țăran român

Suntem informați că proiecția începe cu o jumătate de ceas mai târziu decât ora anunțată. Între timp, suntem poftiți să luăm loc în sală, unde e suficient de multă lume, de toate vârstele, încât să intrăm cu impresia că oamenii sunt deschiși la minte și binevoitori să susțină un eveniment de acest gen. (*mi se strepezesc dinții numai când scriu de acest gen – de care gen, așa ceva ar trebui să facă parte din normalitate).

Nu se sting luminile bine, că începe circul. Copiii sunt în regulă*, adulții au înnebunit. Cel puțin 60 de oameni au venit să protesteze fervent cu drapeluri, steaguri, cu Deșteaptă-te române, cu imnuri religioase și saluturi naziste la vizionarea filmului la care doar șase persoane au venit în calitate de spectatori. Câțiva dintre ei s-au poziționat în dreptul proiectorului pentru ca filmul sa fie oprit, ceea ce se și întâmplă, după aproximativ două minute, lăsând loc răcnetelor și scandărilor neonaziștilor și ultraortodocșilor. Jos gayilor, duceți-vă toți în Olanda, plecați de aici cu drogurile voastre, cu SIDA, pătați onoarea sfîntului țăran român!

Lângă mine, o fată de douăzeci și ceva de ani, cu o icoană cu Maica Domnului în brațe, zâmbește glorioasă fără să scoată vreun sunet, lângă un tip care tocmai ne informează lătrând că pe el l-a mânat conștiința de român să vină să protesteze. Halal conștiință, geme țara de nebuni și nu avem psihiatri.

 Bunicii tăi au fost gay? Străbunicii tăi au fost gay? Noi nu venim în cluburile voastre, ce căutați aici, în locul ăsta public, cu mizeriile voastre? Din spate, o femeie pe care nu reușesc să o localizez pledează pentru extincție cu fervoare: De 15 ani, de când lucrez la Muzeul Țăranului Român, nu a călcat picior de homosexual aici! Pe cât faci pariu?

 

 

Să vină poliția!

Așteptăm decizia Muzeului, noi nu ne băgăm, ne zic polițiștii la ieșire. Jandarmeria a legitimat participantii la film, nu și pe agresori. Nu iau pe nimeni la secție, lumea să se ducă acasă sau să rămână la un pahar, să sărbătorească o seară reușită. O parte se îndreaptă spre Librăria Bastilia, unde la 19.30 are loc o piesă de teatru, în continuarea serii LGBT. Afară, polițiștii stau la șuetă. Io am trei pe care nu-i suport: bețivii, drogații și homosexualii, zice unul.

Puțin mai tarziu, din sală apare și semnalul de stop-joc: Hai că se termină, au rămas numai prieteni. Miliția Spirituală publică între timp pe Facebook o fotografie care îl înfățișează pe directorul adjuct al MȚR la masă cu o parte din agresori.

The Kids Are All Right a fost nominalizat la 4 premii Oscar, a rulat prin toate cinematografele lumii, dar noi refuzăm să depălim Evul Mediu. Acum spunem că homosexualitatea nu e normală, deși în Roma antică era o practică foarte comună.

Ce s-a întâmplat la MȚR astă-seară pare însă orchestrat ca la carte, cu un final bine stabilit, regizat și cu un scop de pe urma căruia se vor trage multe sfori și în ale cărui cioburi vom călca, din păcate, noi toți, mult timp de-acum.

Foto: Screenshot din The Kids Are All Right 

 

Puteți citi și:

Mircea Toma: Statul român e partener neonazist al acestor grupări existente

Consiliul Național pentru Comnabetea Discriminării condamnă public manifestările homofobe de la Muzeul Țăranului Român

Apel public la condamnarea violenței anti-gay

Protest la SNSPA din solidaritate cu victimele atacului homofob

 


66 de comentarii

 1. Ei aș, cum sunt săracii homosexuali oprimați ei de majoritatea intolerantă care nu vrea domle un climat în care trebuie să-ți fie rușine că nu te arzi pe pârț.
  Am văzut filmul – e un film prost, ca de altfel majoritatea filmelor produse de americani în ultimii 2 ani.

  Creștinii ăia au dreptate – vrei să proiectezi propagandă? Proiectează într-un edificiu privat! Așa cum nu ne place să dăm bani publici pentru catedrala mânuirii banului, la fel nu prea ne place nici să dăm bani pentru propovăduirea religiei poponarismului.

  Nu vă place? Trist! Mergeți în Olanda – că vă primesc ăia cu brațele deschise!

  • Băi nea române, dacă ție ți se pare firesc ce ai văzut în video-ul ăla, ești în regulă. Ai fost la biserică, tu știi exact ce e valoros cu adevărat. Care sunt lucrurile sacre, și curul tău e unul dintre ele. Unde în vreun manual de la școală aflăm noi de homosexuali în istorie? Nu există așa ceva! Numai că na, trebuie să luptăm constant ca această religie poponaristă să nu ne cotropească sfânta glie și să nu ne babardească femeile și copiii! Dă rapid o fugă până în voievodat, și strigă la porți, să știe toți ce au văzut ochii tăi! Să se pregătească oștirea, și să anunțăm mănăstirile să fabrice galoane de aghiazmă cu label oficial BOR.
   Ideea nu era dacă filmul e prost sau nu, sau dacă e într-un loc public sau privat – te asigur că ai cotizat și tu la banii publici folosiți pentru măcar un spațiu în care, odată, într-o seară caldă de mai, 2 poponari s-au poponărit, pe domeniu public. Ideea e că respingem toleranța și suntem așa de înapoiați, încât străinii vin la noi ca să călătorească în timp. Ce trist ești…și tu, și restul din țara asta de fixiști încuiați și căcați pe ei că o să îi mănânce iadul…

  • cred ca ai nevoie de un dex, nu se vede ca stii ce e aia propaganda.

   Si mie se pare de-a dreptul stupid ca aveti tupeul sa comentati de Olanda si alte tari anti-homofobe!
   tarile astea sunt la un nivel de trai la care noi nici nu visam inca… din cauza unor neciopliti precum desteptii care au stricat seara, oameni care nu isi pot vedea de viata lor fara sa arunce cu pietre in niste omameni care nu le fac nici un rau ! halal!

 2. Serios? serios? ăsta să se întâmple în Bucureștiul anului 2013?
  Știți cum zicea Zappa, că

  “I’m not black,
  But there’s a whole lots a times
  I wish I could say I’m not white.”

  țăranii (ăia cu înțelesul peiorativ, de a nu fi neapărat confundate cu oamenii muncitori ai pământului) au descins în Muzeul Țăranului Român (muzeul “persoanei care locuiește în mediul rural, având ca ocupație principală agricultura și creșterea animalelor;” de a nu fi neapărat confundat cu cei fără minte)

  Trist.

 3. Nu mai bine mergeti voi in Arabia Saudita ca sa va integrati perfect? Olanda si Romania sunt ambele tari europene civilizate. Locul talibanilor fundamentalisti este in alta parte, nu cel al oamenilor civilizati.

 4. Nu sunt de acord cu românul de deasupra.
  De asemenea :Ce voci răgușite au ăștia de la Noua Dreaptă. Chiar de ce nu le invadati și voi manifestarile lor. Vâ îmbrăcați și voi in ceva tricouri cu I Heart Hitler, mergeti la minifestatie si când îcnep să cânte imnul vă dați jos tricourile, ramâneți în chiloți și dați drumul la Harlem Shake și la dans. Nu o să pățiți nimica pentru că o să leșine jumate din ei.

 5. Hai sa ne futem toti in cur acum ca e in trend nu ? si sa fim poponari acceptati de societate ! … Omenirea e bolnava suficient ca nu simta nevoia si de exprimarea dreptului de a se fute in cur. Eu personal le-as face o tara ROZ si i-as trimite pe toti acolo in POPOLAND , sa se futa pana nu mai pot! dar sa lase oamenii normali sa traiasca normal nu sa vada mizeriile astea Gay.

 6. Mie nu imi plac extremele. Nici ce au facut “crestinii” nu este ok. Ei ar trebui sa promoveze toleranta, sa nu agaseze pe nimeni nu sa faca cretinatati si cu icoane in mana. Insa nici homosexualii nu imi plac. Cei care ma agreseaza vizual si verbal cu cat sunt ei de gay. Trebuia sa fie o seara linistita si lumea sa se uite la filmul respectiv si gata. La noi totul trebuie sa fie spectacol si scandal.

 7. Pingback: Am scăpat nesodomizaţi

 8. “Acum spunem că homosexualitatea nu e normală, deși în Roma antică era o practică foarte comună.”
  esti proastra gramada. daca te pricepi asa de bine la istorie ai putea sa nu omiti cine practica homosexualitatea in Roma antica, si anume patricienii bogati, de obicei in grup, incluzand aici violuri. o fi exagerat filmul Caligula dar samburele de adevar exista acolo.

  cititi ce a spus Sfantul Ioan Gura de Aur despre homosexualitate. desigur “toleranta” de care dati dovada nu va lasa sa cititi din opera unui Sfant Parinte. asta pentru ca nu sunteti toleranti, ci strimbati – cei care spuneti ca a face diferenta dintre un om si un poponar e aceeasi cu cea dintre alb si negru, femeie si barbat.

  un articol pentru cei care problemele spirituale sunt cu adevarat importante, iar cuvinte pot patrunde in adancul sufletului. pentru cei care vad problema homosexualitatii de ordin social mai bine sa nu o faca. nu despre asta e vorba
  http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/05/09/sfantul-ioan-gura-de-aur-combate-homosexualitatea/

  • Ah da, sa ne scuzi.

   De ce nu o fi tinut autoarea predicile unui nene mentionat intr-o carte de basme scrisa acum 2000 ani? S-o fi gandit si ea ca omenirea a evoluat si nu mai crede in povesti de adormit copii dar evident ca s-a inselat.

 9. Da, nu au fost foarte educati in manifestatie, si nici foarte linistiti, dimpotriva.
  Insa problema in sine exista. Nu sunt impotriva homosexualilor, lesbiencelor, etc, atata timp cat imi respecta libertatea. Insa ultimele propagande (vezi si cea de la Liceul Cosbuc) nu fac asta – sunt agresive, scandaloase, si condamnabile. Sunt “Altfel”, si din cauza asta cred ca ar trebui sa nu isi afiseze intr-un mod exhibitionist orientarea sexuala; sa o pastreze pentru ei, in casele si familiile lor. Legea adoptata de Rusia, impotriva propagandei de acest fel nu este decat foarte FAIR!

 10. Asadar, pe principiul cine nu este cu noi este impotriva noastra, homosexualii nu pot accepta, nu pot tolera ca in Romania mai exista oameni care cred ca familia nu poate fi una alcatuita din gay sau lesbiene. Cine discrimineaza, noi, cei care vedem cum lumea asta se duce dracului si accepta orice mizerie sau voi, care ma fortati, desi eu nu vreau, sa vad propaganda homosexuala la tv, la muzeu, peste tot? Faceti nene lobby la altii ca voi, aflati in functii inalte si ramaneti in cadrul intim al locuintei voastre. Cum spui ca ai credinta in Dumnezeu si in Biblie, cum esti fundamentalist. Da’ de ce sunt eu fundamentalist daca ma incred in cuvantul Cartii Sfinte? Ca nu accept sa adopte homosexualii copii? Ca nu cred ca un asemenea film are ce cauta la MTR? Uau, ce toleranta e minoritatea homosexuala. M-am saturat pana peste cap sa fiu pus la zid pentru simplul fapt ca am credinta in Dumnezeu si pentru ca spun ca astfel de lucruri sunt, din punctul Lui de vedere, niste spurcaciuni. Daca asta ma face incuiat la minte, atunci sunt un incuiat la minte fericit.

  • Ce zici tu nene acolo? Tarile vestice s-au dus dracului ca au legalizat casatoriile homosexuale? Chiar am fost prin Olanda, Belgia, Suedia si am vazut ce rau le merge. Haos si anarhie ca acolo n-am mai vazut nicaieri.

   Sa lasam prietenii imaginari pentru alta data.

  • Atata timp cat legislatia tarii permite asta, nu inteleg care este motivul pentru care ar trebui sa faca ce zici tu. Poate ca nici noi heterosexualii, oamenii “normali”, nu trebuie sa ne afisam preferintele sexuale in fata lor. “Codul nostru penal actual a urmat sistemul Codului francez, adică actele sexuale contra naturii sunt din punct de vedere penal sancționate în aceleași situațiuni când devin pedepsibile și relațiile sexuale normale. Așadar, numai atunci când se constată ca atare că actele au fost săvârșite cu violență (art. 263 CP) sau în așa chip încât s-a adus un ultragiu public contra pudoarei (art. 262 CP), ele vor cădea sub rigorile legii penale.” Constitutie de pe vremea domnitorului Cuza. Daca noi afisam un asemenea comportament in ziua de azi, ne putem perimte sa ne numim oamenii civilzati? sincer nu cred. Hai sa interzicem filmele care au ca subiect o relatie heterosexuala. In plus, oamenii care au organizat evenimentul nu cred ca au rapit oamenii de pe strada si i-au dus cu forta la film. Asa ca nu stiu ce cautau protestatarii acolo, daca nu le convenea subiectul filmului.

 11. e doar un film, dreptul sa iti faci o parere iti apartine…..mi se pare perfect normal sa poti sa vezi un film – oriunde – pentru cei ce erau acolo sa strige – nu va obliga nimeni sa fiti nici gay nici impotriva lor… nu acelasi lucru pot sa spun despre religie(ni se baga pe gat in orice situatie cat de crestini ar trebui sa fim)..hai sa interzicem de acum inainte in romania orice manifestare care nu e sub crestinism….si hotia? si violurile? si crimele in plina strada? va plictisiti acasa? gasiti si voi un motiv mai bun sa faceti o revolta de-asta ragusita…. interziceti si filmele porno de pretutindeni si sfarcurile din direct de la ora 5 smi orice alte fore nonconforme cu religia – scoateti si carnea din magazine miercurea si vinerea doar toti oamenii trebuie de fapt sa tina post! – daca metoda voastra se reduce la absurd sau macar tinde intr-acolo nu va vad bine deloc.

 12. m-am plictisit de subiectul ăsta. mi-e destul de clar, de ceva vreme, că e aproape imposibilă schimbarea unor oameni (mulţi) loviţi de ignoranţă, răutate, prostie, ipocrizie şi frică. e mult mai simplu să aştepţi să moară şi, până atunci, să-i reduci la tăcere cât poţi, fără prea multă înţelegere şi toleranţă. cei care tolerează/acceptă/înţeleg nu au să poată niciodată să le explice un lucru celor care nu sunt în stare, organic, etic şi psihic, să depăşească un anumit prag evolutiv. zic şi-aici ce-am zis în altă parte: oamenii ăştia au să piară şi au să moară, în această ordine. copiii rămân. heterosexuali sau homosexuali, asta e irelevant. important e să se-nţeleagă unii pe ceilalţi.

 13. daca nu vrei sa vezi un film, stai acasa! nu te obliga nimeni, nu-ti bate nimeni la usa(spre deosebire de “fetzele sfinte”) sa-ti puna in fata un film gay…hai sa interzicem atunci toate filmele care ating subiecte delicate – pana si titanicul poate fi privit ca un masacru in masa, lista lui schindler nici nu mai vorbim!…hai sa scoatem si carnea din magazine miercurea si vinerea si hai sa legam oamenii sa ii ducem la biserica cu forta….nu va obliga NIMENI sa vedeti un film….in schimb vedem zilnic 100 de biserici / km patrat si copii care plang de foame langa – duceti-va fratilor si ajutati sarmanii ca doar sunteti drepti si buni,nu strambi ca gay -ii .nu mai stati de propagande inutile. mai cititi si voi poezia Avem timp – Paler – poate mai invatati ceva din asta si stati in banca voastra – cred ca cele mai multe violuri in romania s-au intamplat intre sexe opuse – protestati ca exista violuri, furturi, crime, nedreptate! nu protestati ca au mai scos americanii un film la care nu va obliga nimeni sa mergeti.

 14. @lectie inutila – Bun id ti-ai ales. Daca ar fi dupa mine as interzice si sfarcurile si filmele porno si nu din fundamentalist crestin, ci din convingerea ca o societate are nevoie de sanatate morala. As interzice mizeriile astea fara sa clipesc, nici macar nu as invoca Biblia, ci lucruri de bun simt care sper ca sunt si in asentimentul tau. Exista insa o problema. Televiunile si mass-media in general nu prea sunt deloc in mainile unor oameni cu morala, ci dimpotriva. Stim cu totii cui apartine presa, insa retorica asta inversa, securistoida, se arata a fi extrem de utila.

 15. Woooooooow…super trist. Ma intreb cati romani vor lua spaga anul asta ca sa isi miste fundul din fata televizoarelor si participe la demonstratii false. Follow the money – intotdeauna o idee buna. Cat despre film: nu e rau.

 16. Pingback: De ce e Hollywood-ul homofob | TOTB.ro - Think Outside the Box

 17. Am prieteni gay si am aflat asta dupa cativa ani. Nu a schimbat nimic ‘aflarea’ in cauza. Sunt tipi simpatici si cu bun simt. Pana si jumatatea a ramas socat dupa ce i-am spus ca de fapt erau gay. Ca si el era cu prostii din alea ca ‘io nu dau mana cu poponarii’, plus varianta ‘daca aflu ca unu-i gay, il rup in bataie’. Al naibii ca a stat cu ei la povesti, a dat mana cu ei si, cand i-am spus ca a pierdut ocazia sa-i umple de sange, mi-a replicat ‘dar sunt tipi misto, de ce sa mai iau de ei’.

  Majoritatea romanilor homofobi habar nu au ce este un homosexual (cu adevarat, nu gay parade si prostiile de la televizos). Nu inteleg ca sunt OAMENI ca si ei, ca majoritatea nu au treaba cu barbatii hetero (ca nu-s cretini sa caute amor cu oameni care e clar ca nu sunt dispusi), ca probabil au in cercul de prieteni oanemeni ce aceasta orientare sexuala, care nu spun nimic, pentru ca le e teama de asemenea reactii de cretini necoboriti din copac.

  Iesirea respectivilor arata inca o data cat de inapoi suntem. Avem probleme mai serioase in societate decat ca ion se iubeste cu gheorghe, mai ales daca o face in intimitatea casei sale.

 18. Bai, nene, da’ te-a invitat careva sa asisti la viata lui sexuala, homosexuala, de zici ca sunt exhibitionisti? Ce nu pricepeti voi e faptul ca ei NU pentru drepturi sexuale umbla (asa o ineptie numai comunismu’ si codul lui penal putea sa nasca), ci PENTRU DREPTURI CIVILE. Alea de le aveti toti aia care va casatoriti hetero. Cum v-ar placea sa luati o casa pe numele ailuilalt si dupa 20 de ani sa divortati si sa nu vedeti un sfant, ca statul nu va recunoaste ca si cuplu?!
  Ia puneti-va o secunda in locul lor: sa fiti VOI minoritatea. Cum ar fi, sa fiti obligati sa fiti homosexuali ca sa puteti adopta un copil, daca nu-l puteti avea, sau sa va mosteniti partenerul, daca moare?! E greu cu imaginatia asta.
  Ce e culmea e ca tot majoritatea, careia i se permite totul, se simte agresata estetic, dom’le! Pai, va simtiti agresati, stimabililor, pentru ca va intereseaza, fara sa va invite nimeni, ce fac aia sub plapuma lor. V-ar placea sa va arunce careva in fata ca v-o trageti in vagin? Asa, hodoronc-tronc! Stiti vorba aia, honni soit qui mal y pense?! Vi s-aplica intocmai. Fara sa va sugereze nimeni, va ganditi ce fac oamenii aia in intimitatea casei lor. Ei nu cer decat sa aiba niste drepturi comune cu ailalti. Da’ suntem noi, aia hetero’, dumnezei si hotaram noi pt ei!

 19. Tragi-comica agitatia intolerantilor, care folosesc un instrument ale carui baze teoretice au fost puse de un homosexual, pentru a-si exprima homofobia.

 20. Pingback: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării: ”Condamnăm public manifestările homofobe care au avut loc la MȚR” | TOTB.ro - Think Outside the Box

 21. Dincolo de tematica (pe care nu o comentez aici), nu inteleg cum poate un film care contine “strong sexual content, nudity, teen drug and alcohol abuse” sa fie proiectat intr-un spatiu in care intrarea e libera. Deja chestia asta constituie cel putin contraventie si politia, daca tot a venit acolo, trebuia sa-i amendeze pe organizatori. In al doilea rind, sa organizezi un film despre homosexuali la Muzeul Taranului Roman mi se pare o provocare si cred ca oamenii aia au facut foarte bine ca au reactionat (mai ales ca reactia lor a fost pasnica).

 22. Pingback: Un vis cu India, evrei si gay | Depozit

 23. Filmul e destul de ok. L-a vazut si nu m-a deranjat desi sunt pe calea clasica in ceea ce priveste orientarea. Nu pot totusi sa nu mentionez de miscarea la nivel social in ceea ce priveste acceptarea comunitatilor gay. Suntem prea multi pe planeta si razboaiele nu mai sunt la moda pentru a mai reduce din populatie. In acest caz miscarea gay este binevenita pentru a mai reduce natalitatea. In ceea ce priveste religia e drept ca nu se incadreaza. La miscarea gay din romania nu au fost nici 30% romani. Organizatorii spera la mai mult pe viitor ca poate invata si astia mici ceva :).

 24. Nu credeam ca traim inca in Evul Mediu (si va mai mirati de ce europenii ne considera un popor de inapoiati sau de ce Romania nu este la nivelul european la care ar trebui sa fie…uite, tocmai pentru ca marea majoritate, din pacate, are o gandire incuiata). Tot ce pot spune e ca astfel de manifestatii ma dezgusta profund si de cele mai multe ori sunt uimita de lipsa de toleranta a celor care se considera “crestini”.
  Ok, sunteti anti-ceva, stati acasa, nu stricati un moment cultural cu protestele voastre nefondate. Maine-poimaine o sa auzim ca un grup de “crestini” a stricat un festival de film japonez/coreean/francez/suedez pentru ca nu sunt de acord ca alte popoare sa-si promoveze cultura pe pamantul sfant romanesc.
  In momente de genul asta spun, cu o oarecare tristete, ca imi e rusine ca m-am nascut unde m-am nascut.
  Tara arde, si voi nu aveti altceva de facut decat sa va interesati daca vecinul are o capra gay sau nu.

 25. http://l.yimg.com/ea/im_siggUnfOiI2SjFS.wtRCaGSlnA—x480-q80/img/-/130111/ellen_degeneres_announces_australian_trip_main_portia_18ev3g0-18ev3g8.jpg Probabil majoritatea celor de mai sus is frustrati din cauze ca cea afisata in acest link:o femeie se casatoreste cu o alta femeie care arata chiar bine(cuplu de lezbiene) iar ei masculii alfa reprezentati de o parte din “crestinii” patrioti de mai sus nu inteleg cum e posibil asa ceva si sunt revoltati ca nu au trecut de prima dragoste(mana stanga sau dreapta)

 26. Ideile progresiste pe draq, si comunistii va urau pentru ca sunteti importriva bunei functionari a statului, si nu, nu trebuie sa stiu nici eu si nici altcineva ce draq faceti voi in pat, retardatilor. -_-

 27. Pai ce treaba aveau acei oameni acolo? Evenimentul era dedicat lor? Atata timp cat nu te deranjaza o peroanna de ca sa faci tam-tam? Avem inca o gandire atat de mioritica…

 28. daca auzea bunicu/meu ca-i gay sau bunica – lesbi, ar fi vazut emancipatii astia ce-i aia violenta; aveti niste argumente cu absolut superficiale, cred ca s-o fi inversat si sediul gandirii cu celalalt cap;

  • Cu siguranta bunicul si bunica au auzit de Michelangelo, P.I.Ceaikovski, Benvenuto Cellini, Oscar Wilde, Benjamin Britten, Richard Chamberlain…etc. Lista e prea lunga si probabil nu e pe gustul celor care ar fi aratat “ce-i aia violenta”.
   Poate ar fi trebuit sa arate ce-i aia cultura si educatie.

 29. Cred ca protestul asta are legatura cu incercarea de a inchide MTR (zvonuri de saptamanile trecute)si tre sa recunosc ca, cumva, si sper asta. Sper ca totul e cumva legat de unele interese si de dorinta de a murdari numele MTR si nu ca unii oameni chiar sunt batuti in cap.

 30. Am citit cateva comentarii (nu pe toate ca timpul meu e mai pretios decat prostia celor care comenteaza aiurea) si am ras copios. Din comentariile unor persoane reiese ca Romania este o tara “sfanta si crestina”. Care? Cum? Unde? Va aprindeti cumplit cand auziti de homosexuali, ii jigniti in ultimul hal, dar uitati de preotii vostrii “sfinti” care agreseaza copii, cer bani oamenilor ca sa le “ierte pacatele” si se comporta in ultimul hal atunci cand intri in biserica sa te rogi. Mai conteaza ca in Roma se practica homosexualitatea? Mai conteaza ce s-a intamplat acum sute mii de ani? Plus de asta, ce situatie este mai grava? Un barbat sau o femeie care se indragosteste de cineva de acelasi sex sau un nenorocit care ajunge beat turta acasa, isi bate nevasta caci asa are el chef si isi ia la suturi copiii si ii distruge psihic? Daca stai sa pui pe lista ce este NASPA in tara asta vei ajunge la concluzia ca homosexualitatea nici macar nu este o problema. Faptul ca (virgula) conducerea tarii ne jegmaneste pe zi ce trece, aici nu comentati, aici pupati in cur ca sa ajungeti sus… faptul ca politia te ia la misto cand ii suni sa le spui ca ai fost martor la un jaf, nici aici nu comentati. Daca in tara asta majoritatea s-ar fi alcatuit din homosexuali, ati fi devenit si voi homosexuali SAU cel putin n-ati fi avut tupeul asta nesimtit si las sa comentati. Nu mai zic de faptul ca aruncati cu pietre dupa barbati homosexuali, dar ajungeti acasa si va uitati ore intregi la filme porno cu femei care le ling din cap pana in picioare – si asta e un caz bun, pentru ca multi ajung acasa si se uita la filme porno cu MINORI SI ANIMALE!!!! Si culmea este ca tocmai ACEIA care se aprind atat de tare si protesteaza ca niste dobitoci sunt aia care in privat comit cele mai multe pacate – asta asa, ca sa o dam si pe religie. Asta e problema tarii?? HOMOSEXUALITATEA???? N-aveti alte probleme pe cap? De ce nu va vedeti de viata voastra si lasati-i pe ceilalti sa traiasca in pace? Vorba lui “F”: Tara arde si pe voi va preocupa faptul ca ceilalti nu sunt la fel de dobitoci ca voi, turma de oi incompetente (si sincer imi pare rau ca jignesc bietele animale). Vai de capul vostru, pentru ca atunci cand va aflati intr-un grup de oameni care nu comenteaza nimic de homosexuali, atunci va tineti gurile si nu aveti tupeul sa scoateti nici macar un cuvant. Sa va fie rusine pentru ca sunteti precum bate vantul!!! Si sunt multe chestii naspa de zis…dar de ce sa ma obosesc sa incerc sa aduc niste argumente unor cretini care au in cap…absolut NIMIC!?!?

 31. niste psihopati!!in strada nu a ti iesit pentru tara voastra in schimb a ti iesit pentru niste lucruri care nu va privesc!!e decizia fiecaruia ce orientare sexuala poate sa aiba!cine sunteti voi sa judecati????va dati atat de bisericosi,sfinti cand de fapt va fu””” unu pe altu in c””!!!ipocritilor!!!e plina lumea de tarfe si drogati si jmecherasi p””” dc nu iesiti in strada sa protestati si impotriva lor??

 32. un articol foarte bun! nu stiu de ce mai mir ca prostia, lipsa de educatie si indoctrinarea ajung atat de departe… problema asta e veche din pacate, faptul ca printre noi sunt multi oameni lenesi (mai ales sa gandeasca) si ca ii freaca grija de capra vecinului…si stiti ce mi se pare cel mai stupid? pe langa faptu ca am vazut filmul si mi s-a parut foarte bun, e si foarte light ca sa zic asa, nu e ca si cum ar fi vorba de un pornosag. si ma mira si cele cateva comentarii ale retardatilor de mai sus, credeam ca oamenii care urmaresc acest site sunt deschisi la minte. lasa ca nu e grava toata ura din lume, razboaie, copii care mor de foame si toate celelalte, e mai grav faptul ca 2 persoane de acelasi sex sa se iubeasca si sa intemeieze o familie. get a brain…or get a gun!
  ps: citisem la un moment dat undeva, ca multi dintre homofobii astia agresivi sunt agresivi de fapt pentru ca isi refuleaza atractia sexuala fata de acelasi sex. pam pam!

 33. Ce-mi place de voi astia care va scoate-ti insigna la inaintare,pe care scrie TOLERANT….au invatat toti taranusii,ca e de bon-ton sa o arzi cu asta,cu toleranta,cu oamenii civilizati,europa,e loc ptr toti,o lume a tuturor….si alte vrajrli de genul asta,scoase de niste cretini,ptr alti cretini,care le si halesc pe paine,crezand ca e fasolea lor de acasa sau ceapa cu branza,a copilariei lor.toti taranusii cu inca greiere prin calcaie,au invatat ei ca e bine sa pozezi in tolerant,in om cu viziuni libertine,pana ii calca unul pe trecerea de pietoni,ii musca un caine,le fura o cioara lantul de la gat,sau le baga un deget in cur,in metrou,un partar.pe urma le trece,nu mai sunt nici toleranti nici pro europa 2013….gandesc din nou ca la ei la tara cand le batea crivatul dimineata pe la cur,in fundul curtii.ce nasoala e viata,nu?eu cu cine pozez?

 34. Si daca tot o ardeti atat cu toleranta asta,atunci,voi astia care sunteti pro partari,fiti toleranti si cu astia de se dau crewstini.au si ei dreptul sa protesteze,sa nu fie de acord cu partarii.daca tot o ardem atat cu toleranta…sa cantarim la fel,nu?zic si eu….

  • Asa zisii “crestini” au oprit proiectia unui film pe motiv ca arata un comportament pacatos.
   OK.
   – este homosexualitatea singurul pacat? oare crima, minciuna, betia, drogurile, violenta, furtul nu sunt si ele pacate interzise in Biblie? Cate filme cu impuscaturi, droguri sau alte lucruri “normale” au fost oprite de acesti “crestini”?

 35. Exista ceva in romania impotriva careia nu s-a manifestat inca? Manifestam impotriva secuilor, stegurilor, homosexualilor, impotriva sportului etc… Deci n-avem nimic altceva de facut. Si daca tot n-avem nimic de facut haideti sa standardizam manifestarile. Ca oriunde se manifesta auzim aceleasi slogane, cantece si prostii: pamantul sfant romanesc (care poate nici nu mai e romanesc; chinez ,arab …) religia, icoane, istorie (falsa of course) si nu in ultimul rand cel mai prost imn al lumii, desteapta-te …blablabla. Deci cine trebuie sa se trezeasca???

 36. Ce subiect dezbatut ! Oricum numărând ca sa fac o statistica (cine se simte mai lezat) am ajuns pe la jumatea cârnatului la 16 la 4 in favoarea Gay.
  Ştiţi cumva filme despre, sau regizori care şi-au cheltuit timpul şi resursele intelectuale ca sa faca filme despre cat de nasol e sa fii Gay?
  Ce i se intampla in Romania contemporana unui cuplu gay care se plimba de mana pe strada sau in alta parte si periodic se saruta ? Ii agreseaza cineva ? (bine, nu pe santier sau in curtea scolii).
  Cam cate demonstraţii, mitinguri sau alte evenimente de gen aţi vazut sa sprijine relatiile hetero – cu lozinci ca “Vrem sa ne-o tragem normal !”.
  Lasand la o parte biserica cu excesele ei si o anumita parte a societatii mult prea radicala, cine ii asupreste pe gay ? Eu cred ca actiunile astea, ca si cele ale veganilor sau ale nu stiu carei minoritati aduc beneficii unor asociatii de protestatari de profesie, care altfel n-ar avea nici o ocupatie serioasa. Foarte buna abordarea rusa, de scoatere in afara legii a propagandistilor.
  Am avut cunostinte gay care erau la fel de discreti asupra orientarii lor sexuale precum ar fi orice om normal. (da, n-am pus ghilimele, dar asta e doar parerea mea)

 37. Pingback: Mircea Toma: Statul român e un partener neonazist al acestor grupări extremiste | TOTB.ro - Think Outside the Box

 38. foarte organizati protestatarii :)) vina e a celor care au vrut sa proiecteze filmul si nu erau pregatiti pentru o asemenea situatie. asta este. au invatat si ei cu ocazia asta ca e valabila treaba cu expect the unexpected 😀

 39. Pingback: Dezbatere: Ar trebui sau nu să fie legalizată căsătoria între persoane de același sex? | TOTB.ro - Think Outside the Box

 40. Pingback: Despre sex, cu sinceritate | Jurnal de bord

 41. Pingback: Ecuaţia familiei: un părinte, doi părinţi, trei părinţi, mai mulţi părinţi | TOTB.ro - Think Outside the Box

 42. Pingback: Poziția Rețelei Naționale a Muzeelor față de incidentul de la Muzeul Țăranului Român | TOTB.ro - Think Outside the Box

 43. Pingback: Uneori imi este rusine ca sunt roman | Mihai Ioan

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger