Copiii ai căror părinți sunt divorțați au rezultate mai proaste la matematică și sunt în urma celorlalți la abilități sociale, iar mulți dintre ei suferă de anxietate, stres și o părere proastă despre ei, arată un studiu citat de Reuters.
Cercetătorul Hyun Sik Kim, de la Universitatea Wisconsin-Madison, spune că efectele negative apar după ce încep procedurile de divorț.
“Oamenii au tendința să creadă că oamenii trec printr-un conflict marital intens înainte de divorț. Predicția mea originală a fost că cei mici suportă impactul negativ chiar înainte de formalitățile de divorț, dar studiul arată că nu se întâmplă așa”, explică cercetătorul.
Rezultatele se bazează pe studierea a 3.585 de elevi de la grădiniță până în clasa a cincea pentru a examina impactul divorțului înainte, în timpul și după procedurile formale.
Studiul arată că impactul negativ se face observat în timpul procedurilor de divorț și continuă după, dar nu se înrăutățește, însă nici nu se observă o recuperare.
Cercetătorul spune că matematica este, în special, o disciplină la care copiii părinților divorțați sunt sensibili. “La matematică, trebuie să înțelegi lucruri anterioare pentru a cumula cunoștințe. De exemplu, dacă nu înțelegi că 1 plus 1 egal 2, nu poți înțelege înmulțirea”, explică acesta.
Abilitățile sociale sunt, de asemenea, afectate din cauza stresului de a locui cu părinți deprimați, aranjamentelor instabile de locuit și obligației de a împărți timpul între părinți, dar și unei perioade economice mai proaste din cauza scăderii venitului familiei.
Foto: Flickr / Elizabeth Albert
Sursa: Reuters
Citiți și:
Cum să-ți alegi soțul sau soția
Căsătoria sau uniunea liberă? Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți cu acte sau fără?
Tinerii căsătoriți, fără copii sunt cei mai fericiți