Copiii nu mai recunosc legumele

0

Un studiu realizat de Asociația Sănătate și Mediu din Franța arată că 87% dintre copii nu recunosc sfecla, iar 25% dintre ei nu știu de unde provin cartofii prăjiți.

copil

Rezultatele i-au surprins pe medicii din cadrul Asef care i-au intervievat pe cei 910 copii cu vârste între 8 și 12 ani. Aceștia nu cunosc diversitatea de fructe și legume și nici nu știu din ce e făcută mâncarea din farfurie. “Știam că vom fi uimiți, dar nici chiar așa”, spune dr. Pierre Souvet, cardiolog, președinte al Asef.

Printre întrebările din chestionarele care au fost distribuite prin școli se numărau “Ce mănânci la micul dejun și la gustare?” sau “Ce bei la masă?”. În a doua parte a chestionarului, copiii erau rugați să identifice legume și fructe din imagini și să spună din ce ingrediente sunt compuse anumite mâncăruri.

Dacă morcovii, perele și pepenele roșu sunt recunoscute în 90% dintre cazuri, 87% dintre ei n-au recunoscut sfecla. O treime dintre ei n-au recunoscut nici prazul, anghinarea, dovleceii sau smochinele. Situația a fost și mai gravă în cazul alimentelor gătite. Doar 28% dintre ei aveau o idee despre compoziția pastelor. Pentru majoritatea, spaghetele sunt niște legume. Un sfert dintre copii nu știau din ce se fac cartofii prăjiți, iar cei mai mulți dintre copii credeau că peștele pane provine din pește fără oase.

Pentru Pierre Souvet, această lipsă de cultură culinară merge mână în mână cu un abuz de ketchup și maioneză, de care sunt responsabili părinții.

Sursa: Le Figaro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger