Copiii nostri ne vor acuza

10

copiineacuza

Am inceput sa vorbim destul de mult despre alimentatie in ultima vreme. Vorbim despre grasimi, calorii, carbohidrati, vorbim de coloranti si de e-uri si devenim ingrijorati. Despre agricultura sau despre fermele de animale vorbim mai putin. Desi tot ce se intampla acolo ne afecteaza intr-un mod direct. Mancam, fara sa stim sau fara sa ne pese, pesticide, ierbicide, hormoni de crestere, antibiotice. Iar daca nu ma credeti, va invit sa urmariti filmul “Copiii nostri ne vor acuza”.

Filmul regizat de Jean-Paul Jaud impreuna cu Canal + este o productie ce nu trebuie ratata de nimeni. Cel putin nu de oamenii care sunt interesati de o viata armonioasa si de ce mananca.

Informatii despre film gasiti aici. Va invitam sa vedeti traierul. Merita.

Tags:10 comentarii

 1. Impresionant filmuletul. Dar durerea mea cea mai mare este ca strigam in gol – nu cred ca ne mai aude nimeni.

  Solutiile raman personale- si le gaseste fiecare, dupa posibilitati si vointa.

  P.S. Se va face vreodata o campanie la fel de agresiva impotriva cancerului asa cum s-a facut impotriva unei epidemii iluzorii, cum a fost gripa porcina? Sau au de pierdut prea multi din cei care ne otravesc zilnic?

 2. Bioinformatica face parte din solutie, aproape tot pe lumea asta poate fi studiat cu ajutorul informaticii, iar medicina si proteinele nu sunt o exceptie, pc-urile sunt destul de puternice si in 10-20 de ani vor deveni supercalculatoare personale, un pc- normal la magazin poate procesa 10 miliarde de calcule pe secunda, si avem 500 milioane de pc in lume conectate la internet. Cititi despre Boinc, puteti ajuta stiinta fara efort si fara sa invatati nimic. Alegeti proiecte medicale!

 3. Nu avem ce face – in societatea industrializata vom minca mincare industrializata. Dar trebuie sa stii sa alegi totusi. Am un baiat de 8 ani perfect normal si solid fara a fi gras, hranit evident cu mincare din magazin.

 4. Si de fapt care e solutia?
  In lume miliarde traiesc la bloc si nu au pamint ca sa-si cultive zarzavaturi, sau grajd sa-si creasca porcul lor “ecologic”. Si oricum cartofii trebuie stropiti cu pesticide.
  Sunt si alte cauze de cancer la copii decit aditivii din mezel: celularul; fumatul parintilor; poluarea marilor orase.

  • Problema este ca intr-o tara ca a noastra, care nu duce lipsa de terenuri agricole, se bate moneda pe necesitatea OMG, a fertilizatorilor artificiali, si tot felul de otravuri si metode de crestere a cantitatii, in dauna calitatii.
   Am vazut odata pe Discovery, parca, un documentar despre o livada ecologica de meri. Mi-a placut cum au rezolvat problema viermilor: cresteu in apropiere o colonie de lilieci, care mincau aproape toate gizele, insectele sau ce-or mai fi ele, si care depuneau in flori ouale respective, din care mai tirziu ieseau viermii.
   Simplu, natural si eficient!

   Si sint convinsa ca exemple de genul asta se tot pot da. Doar ca indolenta, lenea sau prostia de obicei cistiga, si se alege solutia mai usoara: chimicalele.

 5. Vom vedea poate intr-o zi corectate astea… Sa nu fie prea tarziu… insa din pacate tot banul e de vina… si pana cand nu vom gandi altfel, sunt susceptibili de astfel de probleme… Cat mai ieftin, cat mai repede de multe ori are riscuri mai mari sii probleme…

 6. Urmarind filmul mi-am dat seama ca ceea ce noi oamenii percepem ca boli sau dezechilibre sunt de fapt noi mecanisme inventate natura, sau Dumnezeu, dupa cum doriti, pentru a restabili ordinea pe care am perturbat-o. Cat ne credem noi de inteligenti, pe cand noi abia realizam problemele, natura deja opereaza masurile necesare pentru a readuce lucrurile sub control.

 7. Industria si tehnologia a evoluat atat de mult, incat micul intreprinzator care poate produce alimente naturale nu va avea niciodata castig de cauza. Marile companii au investit bani grei in retete (si de aici utiliaje de productie, linii de desfacere) prin care sa produca alimente cu chimicale, care sunt foarte asemanatoare (mai mult ca infatisare) cu cele naturale.

  BANUL guverneaza tot acum. Sunt in stare sa faca orice (si ma refer ABSOLUT ORICE) pentru a-si creste profiturile si buzunarele. Nu-i intereseaza viata oamenilor, poate nici macar a lor sau a copiilor lor. Ce conteaza ca ii dau omului sa manance chimicale? Se satura la masa? Ii tine de foame? Obtin profit 70%? Totul e ok atunci!

  S-a ajuns prea departe …..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger