Copiii din Siria protestează față de tăcerea internațională după atacul chimic care a omorât peste 80 de oameni

0

Copiii din Siria și-au pus bandă adezivă pe gură pentru a protesta față de tăcerea internațională și lipsa de acțiuni față de atrocitățile care s-au petrecut în țara lor.

O fată ține o pancartă pe care scrie “Friends of Syria” și stă lângă alți șapte copii carețin steagurile țărilor care sprijină opoziția față de regimul sirian și se uită peste “cadavre” de copii întinse pe pământ.

Aproape o treime din cele 86 de victime ale atacului chimic de marți din Khan Skeikhoun din Idlib, nordul Siriei, erau copii. Activiștii susțin că atacul putea fi atacat dacă aliații ar fi intervenit să-l oprească pe președintele Bashar al-Assad în anii trecuți.

În 2012, Barrack Obama a tras “o linie roșie” și a anunțat că își va schimba viziunea față de intervenția armată în Siria dacă Assad va folosi arme chimice. Aproape un an mai târziu, regimul din Siria a omorât peste 1.400 de oameni într-un atac chimic asupra orașului Damasc.

Deși Assad a trecut linia roșie, Obama nu a bombardat Siria, ci a cerut Congresului susținere pentru a folosi forța. Până la urmă, Siria a predat armele chimice, printr-o înțelegere cu Rusia, și nu au mai avut loc replici ca urmare a atacului chimic.

“Până acum, SUA nu au făcut nimic și au adoptat o atitudine de spectator, făcând declarații care au dat regimului ocazia să comită și mai multe crime”, spune liderul Coaliției Naționale Siriene, Abdelhakim Bashar.

SUA, UK și Franța au propus o rezoluție la Consiliul de Securitate al ONU care să condamne atacurile, deși Rusia se va opune ca și în trecut.

Victimele atacului de marți prezentau simptomele otrăvirii cu gaz sarin. Opoziția siriană a acuzat marți regimul președintelui Bashar al-Assad că este responsabil de atacul chimic și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ‘convoace o reuniune de urgență după această crimă și să declanșeze imediat o anchetă’.

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger