Copiii chiar se trezesc din somn maiînalţi

0

Cercetătorii au confirmat ce bunicii ştiu dintotdeauna: copiii chiar se trezesc mai înalţi după ce dorm. Descoperirile primului studiu care măsoară legătura dintre creşterea zilnică şi somn arată că cele două sunt strâns legate.

Studiul arată că 4,5 ore în plus de somn pe zi timp de două zile duc la o creştere în înălţime. Aceasta are loc în 48 de ore de la creşterea orelor de somn.

Cercetările au demonstrat că probabilitatea de a avea o creştere în înălţime e mai mare cu 43% pentru fiecare episod de somn şi creşte cu încă 20% pentru fiecare oră în plus de somn.

“Rezultatele demonstrează empiric că înălţimea creşte nu doar în timpul somnului, ci creşterea în înălţime este influenţată semnificativ de somn”, spune dr. Michelle Lampl, de la departamentul de antropologie din cadrul Universităţii Emory din Atlanta, Georgia.

În timpul studiului, 23 de părinţi au înregistrat somnul zilnic al copiilor, începând de la vârsta de 12 zile a celor mici. Creşterea copiilor a fost evaluată de-a lungul unei perioade de între patru şi 17 luni. Cercetătorii au observat că secreţia hormonului de somn creştea după somnul copiilor.

Cu toate acestea, nu fiecare creştere în înălţime este determinată de somn şi nu orice episod de somn duce la o creştere în înălţime.

Foto: Flickr / Amanda Truss

Cititi si:

Creierul cunoaste din fasa diferenta dintre zi si noapte

Daca visezi sa slabesti, incearca sa dormi intre 6 si 8 ore pe noapte

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger