Copiii care primesc dulciuri ca recompensă sunt predispuşi să devină obezi şi nefericiţi

0

Copiii care primesc dulciuri de la părinţi în semn de recompensă pentru un comportament bun au mari şanse să devină obezi, arată un studiu citat de Telegraph.

Un sondaj printre 2.000 de oameni arată că cei cei care primeau bunătăţi în copilărie au fost mai predispuşi să devină supraponderali sau să dezvolte o dereglare a alimentaţiei. Cei care şi-au amintit că primeau dulciuri ca recompensă au avut de patru ori mai multe şanse să devină supraponderali decât cei pentru care aprecierea nu consta în mâncare.

Tot cei din prima categorie erau de două ori mai predispuşi să se simtă mai nefericiţi cu privire la greutatea lor şi au încercat de două ori mai mult să se înfometeze sau să-şi facă rău.

34% dintre cei care primeau dulciuri ca recompensă sunt, acum, obezi, spre deosebire de 25% – procentul celor obezi din rândul persoanelor care nu primeau dulciuri când se comportau frumos.

În total, 25% dintre cei care erau recompensaţi cu mâncare sunt supraponderali încă din copilărie, comparativ cu 6% dintre cei care nu primeau dulciuri.

Medicul James Stubbs spune că prea mulţi părinţi folosesc mâncarea ca recompensă, dar şi ca metodă de consolare pentru copii lor. Ocazional, recompensarea cu dulciuri nu cauzează probleme, dar metoda repetată de a rezolva problema pe moment cu dulciuri va cauza copilului probleme în alimentaţie pe termen lung, explică acesta.

“Părinţii pot crea, astfel, o asociere în mintea copiilor care îi determină apoi să folosească singuri produsele bogate în calorii ca o metodă să se facă să se simtă mai bine ca adulţi”, mai spune acesta.

Foto: Flickr / Video4net

Citiţi şi:

Etichetarea caloriilor nu are efect asupra alegerea alimentelor

150 de ani de sfaturi dietetice şi nicio metodă rapidă de a slăbi

Unul din 10 locuitori ai planetei este obez. Locuitorii din Nauru sunt cei mai graşi din lume

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger