Copiii brazilieni învaţă engleza prin videochat de la bătrâni singuri din SUA

1

Agenţia de comunicare FCB Brazil a lansat recent un program bazat pe o idee pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Agenţia a acreat un program de învăţare a limbii engleze, care pune în legătură tineri brazilieni şi persoane vârstnice americane, care locuiesc în aziluri. “Speaking Exchange” va fi implementat în mai  multe şcoli braziliene, ajutându-i astfel pe copii să capete experienţă de la vorbitori nativi şi pe bătrâni să-şi petreacă timpul activ şi să mai uite de singurătate.

 

cna-hed-2014

 

Acest program nu oferă numai şansa învăţării unei limbi străine, ci şi stabilirea unei conexiuni culturale şi emoţionale între participanţi. De-a lungul sesiunilor de pregătire realizate cu ajutorul webcam-urilor, adolescenţii şi vârstnicii ajung să dezvolte relaţii de apropiete şi să-şi pună în oglină valorile şi viziunile, adesea diferite. Un program pilot a fost deja demarat între o şcoală din Liberdade, Brazilia şi un centru de bătrâni din Chicago. Conversaţiile dintre elevii brazilieni şi vorbitorii americani sunt înregistrate şi postate pe YouTube, pentru ca profesorii să poată monitoriza progresele tinerilor.

 

Sursa: Adweek

Puteţi citi şi:

Cine ne formează copiii: Femeia care aduce educaţia ecologică în România

FOTO La şcoală, după dealuri

 

 


Un comentariu

  1. M-a miscat foarte tare ca batranii sunt majoritatea frumos imbracati si “aranjati” pentru lectia informala de limba engleza, semn ca e foarte importanta pentru ei 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger