Copiii ar putea anticipa viitorul tehnologiei

0

O firmă de consultanţă a rugat peste 200 de copii de mai multe ţări să deseneze un răspuns pentru întrebarea “Ce-aţi vrea să facă Internetul sau computerul vostru şi deocamdată nu face?”. Ilustraţiile s-au dovedit extrem de inuitive, sugerând tendinţe emergente ale tehnologiilor actuale.

Holograme, interacţiuni mult mai directe cu media, o distanţă din ce în ce mai mică între digital şi real, aplicaţii creative şi roboţi inteligenţi; cam aşa arată, pentru cei mai mulţi dintre copiii care au participat la studiul realizat de Latitude, viitorul tehnologiei. Potrivit cercetătorilor, o parte din desenele realizate anticipează chiar servicii aflate deja în teste, cum ar fi sistemul de căutare a imaginilor pe care Google l-a anunţat la sfârşitul lunii iunie şi care va permite o mult mai bună orientare vizuală în motorul de căutare.

“Printr-o mare varietate de exerciţii creative, copii din toate colţurile lumii au demonstrat că pot gândi în moduri extrem de sofisticate când vine vorba de cum le-ar putea îmbunătăţi tehnologia metodele de învăţare, jocurile şi interacţiunile cu oamenii şi obiectele din jurul lor, precum şi de soluţiile pe care tehnologia ni le-ar putea oferi în rezolvarea unor probleme globale,” e de părere Steve Mushkin, fondator Latitude. Per ansamblu, copiii îşi doresc o tehnologie mai umană şi mai interactivă, mult mai bine integrată în vieţile cotidiene, care să-i ajute pe utilizatori să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile. “Puştii îşi doresc computere care să arate, să se simtă, să sune şi să acţioneze mai uman. Majoritatea au o aplecare foarte puternică spre învăţarea independentă, spre preocupări artistice şi creative,” detaliază Jessica Reinis, coordonatoarea studiului.

 

Sursa: InnovationNewsDaily

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger