Copacul de o mie de ani care a înfruntat uragane și incendii se luptă, acum, cu seceta

0

Un copac care a depășit un mileniu de viață se află în afara localității Rockport, Texas. Stejarul a oferit răcoare și umbră localnicilor timp de 1.000 de ani, dar a venit vremea ca aceștia să-i întoarcă favoarea. După ce a supraviețuit uraganelor, incendiilor, inundațiilor și războaielor, copacul se confruntă cu o mare provocare: seceta.

Pompieri voluntari, care s-au jucat în copilărie printre crengile copacului, îl udă în mod regulat, sperând ca acesta să trăiască mai departe.

Stejarul are o istorie remarcabilă. El a înfruntat nenumărate furtuni de-a lungul secolelor, dar și o bătălie în timpul Războiului Civil, când orașul a fost aproape complet distrus, copacul fiind unul dintre puținele lucruri care au rezistat.

“Sunt un stejar viu și sunt foarte bătrân… Îmi amintesc sute de uragane, pe multe aș prefera să le uit, dar nu cedez”, scrie pe plăcuța sa.

S-au folosit 41 de tone de apă pentru a simula precipitații de 1,25 cm. Dacă seceta continuă, copacul va fi udat în continuare de către pompieri la fiecare 10-14 zile.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger