Copacii solari nu dau doar umbră, ci și electricitate

0

O firmă londoneză a pus la punct un sistem de producere a energiei alternative care nu numai că ne-ar scuti de costuri și dependența de combustibilii poluanți, dar ar arăta numai bine în curți și parcuri: copacii solari. Un astfel de copac solar generează suficientă electricitate cât să susțină o gospodărie.

Copacul artificial realizat de Solar Botanic folosește atât vântul, cât și lumina sau căldura naturale, folosind trei tipuri de tehnologii: piezovoltaică, fotovoltaică și termovoltaică. Piesa de rezistență a copacului o reprezintă frunzele sau, mai bine zis, nanofrunzele: fiecare dintre ele funcționează ca un dispozitiv ce absoarbe din toate cele trei resurse. Culoarea verde le face vag mai puțin eficiente decât panourile solare convenționale, însă compensează la capitolul valoare estetică.

 

”Cu cât vântul este mai puternic, cu atât se mișcă mai repede nanofrunzele. Cu cât e mai puternic vântul, cu atât e mai mare frecvența legănatului frunzelor, generând mai mulți wați,” aflăm de pe site-ul producătorului. Un astfel de copac foarte stufos, care se aseamănă unui stejar sau unui arțar, poate genera anual între 3500kWh – 7000kWh. Energia produsă este reținută în trunchi, până când urmează să fie folosită în casă.

Pentru viitor, Solar Botanic anunță crearea unor boscheți și a unor tufișuri solare.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Solar Botanic

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger