Copaci în biserici abandonate

2

Artistul japonez Shinji Turner-Yamamoto este autorul unor lucrări de artă care constau în amplasarea unor copaci, prin instalaţii ingenioase, în mijlocul bisericilor abandonate, dar şi al unor lucrări care constau în crearea unei simbolistici prin pete aurite împroşcate pe bucăţi de granit din Mongolia.

 

 

Proiectul artistului japonez este intitulat Global Tree Project şi reprezintă o iniţiativă de a readuce în atenţia publicului arta realizată prin instalaţii, cu ajutorul elementelor din natură. Operele lui pot fi admirate în diverse locuri din lume, din Irlanda, Finlanda sau Italia până în Japonia, India, Mongolia sau SUA (unde, de fapt, şi locuieşte în prezent). Scopul artei sale este de a atrage atenţia lumii asupra naturii şi de a căuta, aşa cum el însuşi spune, „manifestări ale conexiunilor universale între umanitate şi natură”.

 

Montarea copacului în biserică

 

Instalaţie cu imagini

 

Pentru a celebra poezia seriei de lucrări inspirate de această idee a artistului, editura italiană Damiani a creat o monografie o proiectului Global Tree, care va fi publicată în luna septembrie a acestui an, care, dincolo de imagini ale lucrărilor, conţine şi diverse eseuri. Pentru mai multe detalii despre activitatea artistului japonez în acest proiect, puteţi vizita site-ul: globaltreeproject.org

 

Lucrare cu pietre (acelaşi artist)

 

Puncte aurite pe granit

 

Sursa: TreeHugger

Foto: GlobalTreeProject


2 comentarii

  1. ma pregateam sa dau un like pentru ideea cu copacii, dar am privit mai bine: imi pare ca acei copaci au fost omorati pentru instalatia respectiva! e sau nu asa? daca da, un mare dislike!

    • Captain Planet on

      Iată răspunsul artistului însuşi: “No, no trees were harmed/killed in the installation of this work. After the installation, the dead tree’s roots, multiple trunks, and branches were transported and transformed into new works by Art Academy of Cincinnati sculpture students. The live tree was replanted beside the church.” (Sursa: TreeHugger).

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger