Copaci albaştri pentru o lume mai verde

0

Artistul Konstantin Dimopoulos, specializat în graffiti, pictează copacii în albastru pentru a atrage atenţia lumii asupra problemelor cauzate de despăduririle care lasă planeta fără plămânii săi verzi. Copacii pictaţi de el pot fi văzuţi în Canada, SUA, Noua Zeelandă etc.

 

 

Ideea de a picta copacii în albastru pentru a atrage atenţia asupra faptului că ei trebuie să rămână verzi poate părea absurdă, dar artistul de origine greacă (dar care locuieşte în Australia) consideră că tocmai aşa îşi atinge scopul actului său artistic. „Copacii sunt plămânii lumii. Nu doar că sunt capabili să preschimbe dioxidul de carbon în oxigen, dar sunt, totodată, căminul atâtor specii, mii de specii care depind de păduri pentru a supravieţui. Ei sunt istoria noastră. Fără copaci, nici noi nu am fi astăzi, aici. Dar realitatea este că pădurile noastre mor încet, oricât de mult ne pasă unora dintre noi de copaci”, a declarat artistul. Astfel, el a decis să recurgă la un gest mai puţin obişnuit care să atragă atenţia lumii asupra necesităţii salvării pădurilor, şi anume de a „vopsi” copaci în culori nenaturale, cum ar fi albastrul intens sau roşul.

 

 

„În natură, culoarea este utilizată atât ca mijloc de apărare, de protecţie, cât şi ca mecanism de atracţie. Culoarea este un stimulent puternic, o modalitate de alterare a percepţiei şi de definire a timpului şi spaţiului. Albastrul este o culoare pe care, în mod normal, nu o asociem cu copacii şi care sugerează că un lucru ieşit din comun se întâmplă, ceva nenatural. Acţiunea „The Blue Trees” (Copacii albaştri) încearcă să trezească în privitori o asemenea reacţie şi să inspire discuţii şi acţiune în cazul despăduririlor. Copacii sunt cumva invizibili în vieţile noastre zilnice şi vom realiza când va fi prea târziu cât de importanţi sunt pentru noi, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere ecologic”, mai spune artistul care pictează copacii.

 

 

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Konstantin Dimopoulos


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger