Controversă: Animale vii, purtate ca bijuterii

2

Pentru a sublinia tratamentele de cruzime la care sunt supuse animalele în numele modei, designerul Cecilia Valentine a lansat o colecţie de accesorii pentru a căror realizare a folosit animale vii: şoricei pufoşi şi pui de găină. Colecţia, intitulată Fur is Alive (Blana are viaţă), atrage atenţia asupra animalelor sacrificate pentru produse vestimentare de lux, însă la rândul ei a stârnit controverse.

 

cecilia-valentine-fur-is-alive-1-537x402

 

Animăluţele din colecţia designerului sunt înglobate în structuri fabricate cu ajutorul tehnologiilor de imprimare 3D. Intenţia autoarei a fost de a sublinia o problemă esenţială a lumii modei, fără a apela însă la strategiile radicale din sfera activismului, cum sunt, de pildă, protestele organizate de PETA. Astfel, şi-a conceput accesoriile în formă de cuşti: într-un colier în formă de cuşcă a inserat un hamster, iar pentru cordeluţa specială a printat o mini-colivie, în care a aşezat pui de găină. Aceste accesorii nu sunt produse la scară largă, ele având mai degrabă un rol demonstrativ.

 

cecilia-valentine-fur-is-alive-2-537x402

 

Cu toate acestea, lucrările ei au fost întâmpinate la rândul lor cu reacţii critice, unele voci afirmând că şi gestul artistei este, totodată, un act de cruzime.

Sursa: Ecouterre

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger