Controlul armelor ar putea omorî filmele cu împușcături

0

 Guvernatorul statului New York, Andrew M. Cuomo, a aprobat recent o măsură de control al armelor, decizie aprobată entuziast de democrați. Deși sînt, de cele mai multe ori, suporteri ai democraților, de data aceasta producătorii de film au dat înapoi.

 Producția de film în NY creează în jur de 50 000 de locuri de muncă. Acum sînt în curs de producție în acest stat 27 de filme și seriale de televiziune. Cele mai multe folosesc arme reale, pentru verosimilitate, cu gloanțe oarbe. Noua măsură ar putea să împovăreze industria filmului dacă nu se face în textul ei o corectură tehnică, una care ar permite pe platouri folosirea armelor.

În același timp, adversarii controlului armelor spun că o astfel de excepție nu ar fi deloc democratică; armele sînt la liber pentru toată lumea sau deloc.

Începînd din ianuarie, în NY va fi interzisă utilizarea armelor care pot trage mai mult de 10 gloanțe. Aceasta i-ar obliga pe producătorii de film să selecteze drastic narațiunile filmate. Limitarea i-ar putea determina să-și mute producția în alte state. 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger