Contribuiți la infograficul bicicletelor din România

1

Unul dintre proiectele înscrise la prima ediție Ciclofest (care va avea loc pe 3-4-5 iunie în București) îi aparține Iuliei Tomescu, care vrea să facă un infografic despre bicicletele din România. Am rugat-o pe Iulia să ne prezinte câteva rezultate preliminare, însă ne-a spus că îi mai lipsesc oameni pentru un set concludent de statistici ce ar urma să fie transpune grafic, așa că ne roagă să completăm acest chestionar. Infograficul are atât un scop informativ, cât și unul artistic. Ne explică Iulia de ce.

„Pentru mine este un exercițiu de grafică și compoziție. Am văzut secțiunea Call for Projects la Ciclofest și am hotărât să contribui și eu la zona artistică a festivalului dedicat bicicletelor. Cum nu am găsit statistici concrete la nivel național, am încercat să introduc într-un chestionar câteva întrebări pe care le-am considerat importante și, cu ajutorul celor de la PortocalaMecanică (n.r. – unul dintre organizatorii Ciclofest, alături de Atelierul de Producție), l-am viralizat. Următorul pas ar fi să exprim datele și statisticile vizual, în cât mai puține cuvinte și cât mai multă grafică. La final, rezultatul ar trebui să fie o compoziție ușor de ‘citit’ și cu principal scop informativ. Singura problemă ar fi deschiderea oamenilor către completarea chestionarului. Deși nu durează mai mult de două minute, merge relativ încet”.

Așa că puneți mâna și completați chestionarul 🙂 Mai sus aveți o mostră de infografic made by Iulia, care se exprimă mai ușor vizual decât cu ajutorul cuvintelor, așa că a ales să-și transpună CV-ul în formă grafică (click foto pentru a lărgi).

Citiți și:

Shaorma Trackstand. Cum să halești o shaorma nemișcat, pe două roți. Exercițiu de critical mass

Polo pe bicicletă, acum și în București

Bicicleta de pe care pedalezi la etaj. În curând, și în București

Ciclofest, primul festival dedicat bicicletei, face strigarea pentru proiecte

 

Tags:Un comentariu

  1. am mai fost o dată pe aici și am completat acest chestionar… sunt curios de rezultatele acestui chestionar.
    se vor face publice aceste rezultate Noemi?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger