Consumul moderat de alcool ne protejează de bolile de inimă

1

O băutură alcoolică pe zi poate ţine bolile de inimă la distanţă, arată studierea a 30 de ani de cercetări, informează BBC. Consumul moderat de alcool ajută la reducerea cu între 14 şi 25% a riscului de boli de inimă, comparativ cu cei care nu beau niciodată.

Aceiaşi cercetători canadieni mai spun că alcoolul creşte cantitatea de colesterol bun din corp în cazul unui consum de de 15g de alcool pe zi pentru femei şi 30g pentru bărbaţi.

Dar, experţii subliniază că acesta nu este un motiv pentru a începe să consumăm alcool. Aceleaşi beneficii le putem obţine şi prin activitate fizică şi alimentaţie sănătoasă.

Cercetătorii de la Universitatea din Calgary au analizat 84 de lucrări de cercetare realizate între 1980 şi 2009 şi au observat că riscul de deces este mai mic în cazul consumatorilor de alcool în cantităţi mici – între 2,5g şi 14,9g -, comparativ cu cei care nu beau.

De asemenea, cantităţile moderate de alcool consumate cu regularitate reduc riscul de boli cardiovasculare cu până la 25%.

Profesorul William Ghali, care a participat la realizarea studiului, subliniază că este favorabil pentru sănătate să bem unul sa două pahare de alcool pe zi. Deşi alcoolul înseamnă probleme sociale şi poate duce la ciroza ficatului, per total alcoolul face bine.

Cuvântul de bază este, însă, moderaţia. Deşi consumul moderat are beneficii asupra sănătăţii, consumul excesiv duce la creşterea semnificativă a riscului. “Consumul de cantităţi mai mari de alcool nu oferă nicio protecţie şi poate cauza presiune arterială ridicată, accidente cerebrale, cancere şi boli de inimă”, spune la rândul său, Cathy Ross, asistentă în cadrul British Heart Foundation.

Foto: Flickr / andrew_mc_d

Citiţi şi:

Alcoolul şi minciuna tradiţiei

Alcoolul omoară mai mulţi oameni decât SIDA, tuberculoza şi violenţa

Din taxa de viciu colectată de Guvern din vânzarea băuturilor alcoolice, niciun leu nu este investit în prevenirea şi tratamenul dependenţei de alcool

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Cei care consumă alcool pentru prima oară la o vârstă fragedă îl folosesc pentru a face față stresului » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger