Consumul de antibiotice în mega-fermele de animale din SUA (infografic)

0

Livescience a realizat un infografic al utilizării antibioticelor în crescătoriile industriale, pornind de la vestea că Food and Drug Administration, regulatorul din domeniul alimentar, medical şi farmaceutic, plănuieşte să oprească succesiv administrarea de antibiotice animalelor crescute din fermele mari. Asta pentru că duce la apariţia de bacterii rezistente la medicamente periculoase pentru oameni.

 

Find out how anitibotic use in farm animals is helping spread  drug-resistant bacteria, in today's LiveScience GoFigure infographic.
Source:LiveScience

 

FDA a tras un semnal de alarmă încă din 1977 privind potenţialul pericol al bacteriilor rezistente la medicamente, rezultate în urma utilizării antibioticelor în crescătoriile industriale de animale, de a-i infecta pe consumatori, îngrijorare care a sporit în ultima vreme în condiţiile în care 80% dintre antibioticele comercializate în SUA sunt folosite în ferme şi doar 20% revin pacienţilor care suferă de infecţii bacteriene.

La începutul lui aprilie, de exemplu, un studiu realizat pe păsările crescute în fermele industriale de peste ocean a scos la iveală un meniu chimic ce ne opreşte mâncarea în gât. După ce au examinat penele găinilor şi curcanilor, care se aseamănă cu unghiile umane prin modul în care acumulează chimicale, cercetătorii de la Johns Hopkins’ Bloomberg School of Public Health şi de la Arizona State University au găsit cafeină, antihistamine, acetaminofen, fluorochinolone (antibiotice interzise), arsenic, Benadryl şi Prozac.

În infograficul de mai sus mai puteţi vedea o listă cu tipurile de antibiotice aprobate spre a fi utilizate în fermele industriale, precum şi un istoric al acestei practici.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger