Consumul de alcool cauzează probleme de memorie bărbaților de vârstă mijlocie

0

Bărbații de vârstă mijlocie riscă un declin mai rapid al sănătății mentale pe măsură ce îmbătrânesc dacă au fost băutori de alcool ani de zile, arată un nou studiu.

drink

Cercetarea pe aproximativ 5.000 de britanici arată că într-un deceniu, declinul a echivalat cu o îmbătrânire de doi ani în plus la capitolul raționament și de șase ani la memorie. Abilitățile băutorilor înrăiți s-au dovedit a fi comparabile cu bărbații care beau moderat sau care nu beau deloc.

Nu e nicio surpriză că alcoolul în cantități mari are un efect asupra creierului, dar studiul se axează pe o categorie de vârstă care nu a fost analizată cu atenție până acum. Cercetătorii nu au descoperit efecte asemănătoare la femei, dar în cadrul cercetării au fost incluse prea puține femei băutoare înrăite pentru a testa efectul consumului aceleiași cantități de alcool ca în cazul bărbaților.

Cercetătorii de la University College London spun că nu este posibil să calculeze nivelul minim al consumului de alcool la care începe riscul pentru bărbați. Ei au calculat consumul mediu de alcool pe zi pentru deceniul de dinainte de a avea aproximativ 56 de ani, apoi au măsurat declinul mental în următorul deceniu, prin teste realizate la fiecare cinci ani.

Declinul cel mai accentuat s-a observat la cei mai mari băutori. Cantitatea minimă observată la aceștia a fost de aproape 400 ml de vin pe zi sau aproape 900 de bere.

Sursa: AP

Citiți și:

Ar trebui să existe un termen pentru cei “aproape alcoolici”?

Știința mahmurelii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger