Consumatorii preferă produsele organice, dar nu le cumpără

0

Un sondaj Thomson Reuters arată că 58% dintre cumpărători preferă produsele organice celor convenţioanle când au de ales. Numerele sunt mai mari în rândul celor tineri şi educaţi. Dar, acest lucru nu înseamnă că respondenţii şi cumpără mai multe produse organice.

Deşi americanii sunt tot mai îngrijoraţi de toxine şi vor să sprijine agricultura locală, costurile sunt cele care determină alegeri diferite. Din cauza creşterii preţurilor la alimente, ca rezultat al creşterii cererii, conflictelor şi schimbărilor climatice, consumatorii ezită când vine vorba de a da bani în plus pentru mâncarea ecologică.

54% dintre respondenţi au spus că produsele organice sunt prea scumpe. Al doilea motiv pentru care oamenii aleg produsele convenţionale este că acestea sunt mai disponibile şi mai accesibile, motivul fiind invocat de 21% dintre respondenţi.

Pentru a evita costurile ridicate, dar a mânca organic în acelaşi timp, încercaţi să cumpăraţi produsele ecologice de sezon pentu a nu plăti preţul transportului lor din alte colţuri ale lumii.

De asemenea, puteţi tăia de pe lista de cumpărături carnea şi lactatele, care sunt, oricum, cele mai scumpe produse alimentare. De asemenea, puteţi elimina produsele procesate care, sunt, de asemenea,scumpe. Prin câteva măsuri simple, puteţi mânca organic fără să faceţi cheltuieli suplimentare foarte mari.

Foto: Flickr / kawanet

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger