Consumatorii de droguri dintr-un oraş american nu vor mai fi arestaţi dacă cer ajutor

0

Oraşul Gloucester din Massachusetts, SUA, a luat o decizie istorică pentru lupta împotriva efectelor cauzate de consumul de droguri (mai exact, de abuzul de substanţe precum heroina sau diverse medicamente): nu va mai aresta utilizatorii de droguri care vin să ceară ajutor, începând de luna viitoare.

 

 

“Orice dependent de droguri care intră într-o unitate de poliţie, cu tot cu ustensilele folosite pentru a se droga (seringi, ace etc.) şi solicită ajutor nu va mai fi arestat. Nu vor fi formulate acuzaţii împotriva sa. Îl vom ajuta, în schimb, să ajungă la un centru de dezintoxicare şi recuperare”, spune chiar şeful poliţiei din acest oraş, Leonard Campanello, de la Gloucester Police Department. Aşadar, în loc să arunce consumatorii de droguri după gratii, poliţia îi va ghida să treacă în faza de recuperare, dacă îşi doresc asta.

În Massachusetts, abuzul de heroină şi de medicamente a devenit o mare problemă, în ultimii ani. Peste o mie de oameni au murit, anul trecut, din cauza unor supradoze, iar în primele luni ale acestui an s-au înregistrat, numai în oraşul Gloucester, patru decese, din aceeaşi cauză. Dacă legea nu ar fi prevăzut arestarea oricărui consumator de droguri, indiferent de situaţie, poate că unele dintre aceste poveşti triste ar fi avut alt final, notează site-ul UpWorthy.

“Cine a venit, de fapt, cu ideea să aruncăm oamenii în închisoare doar pentru consum de droguri? Teoria că închisoarea înseamnă reabilitare pentru dependenţi nu este deloc reală. Aproximativ 11% dintre deţinuţi care suferă de dependenţă primesc tratamente în închisori şi 50% dintre deţinuţii reţinuţi pentru consum de droguri reîncep să consume după ce ies din închisoare”, notează acelaşi site, care conchide: “Consumatorii de droguri non-violenţi nu prezintă un pericol pentru alţii, doar pentru ei înşişi”.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: UpWorthy

 

Puteţi citi şi:

Un pacient diagnosticat cu cancer susţine că s-a vindecat cu ajutorul canabisului

Cum s-a răspândit marijuana prin lume

În statele care au legalizat marijuana medicinală, a scăzut masiv numărul supradozelor de analgezice

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează un apel la dezincriminarea drogurilor

Noi dovezi pentru dezincriminarea psihedelicelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger