Conferință despre neutralitatea reţelelor şi sustenabilitatea internetului

0

În data de 5 iunie 2012, la Athénée Palace Hilton Hotel din Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Asociaţia Română pentru Tehnologie şi Internet (ApTI) vor organiza o dezbatere pe tema neutralităţii reţelelor, intitulată Neutralitatea reţelelor şi sustenabilitatea internetului.

 

De câţiva ani, subiectul neutralităţii reţelelor a fost supus unor dezbateri intense, fără a se fi ajuns la un consens. În pofida faptului că urmăresc acelaşi ţel, acela al unui internet ubicuu, accesibil şi sustenabil, diferiţii actori au opinii divergente cu privire la strategia care ar asigura atingerea acestui ţel.
Evenimentul organizat de ANCOM şi ApTI va încerca să facă o radiografie a situaţiei dezbaterii subiectului neutralităţii reţelelor în Europa şi să o ducă mai departe în direcţia consensului, cu scopul final de a identifica cele mai adecvate metode prin care se poate atinge dezideratul comun amintit mai sus. Accentul va fi pus pe diversitatea de opinii şi schimbul de păreri pe subiecte precum drepturile consumatorilor, reglementări şi practici de gestionare a traficului, urmărind în cele din urmă să descopere rolul pe care ar trebui să-l joace fiecare dintre actorii implicaţi – autorităţi de reglementare, furnizori de servicii de comunicaţii electronice, furnizori de conţinut şi utilizatori finali.
Această conferință abordează o temă extrem de actuală, mai ales în contextul în care ieri, Olanda a adoptat prima lege europeană care garantează principiul neutralității Internetului
Sursa: Ancom.org.ro
Foto: Ipdigit.eu

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger