Conectarea cetățenilor cu administrația publică printr-un joc video

0

Community PlanIt este un joc video care marșează pe implicarea comunitară a americanilor, având scopul de a angaja cât mai mulți oameni în rezolvarea problemelor cu care se confruntă și de a-i înzestra cu putere de inițiativă. Jocul a început să fie deja jucat în câteva orașe, scrie fastcoexist.com, unde a adunat până la 1 000 de localnici preocupați de bunul mers al comunității lor.

 

Community PlanIt Primer from Community PlanIt on Vimeo.

 

Jocul începe cu plasarea unei investiții comunitare de câteva sute de dolari din partea unei mici afaceri sau a unei comisii urbanistice. Oamenii se înscriu pe platforma jocului și iau parte la trei misiuni în cadrul cărora dau piept cu provocări și sunt răsplătiți în monede virtuale. Apoi, proiectele care adună cele mai multe monede, primesc bani adevărați de cheltuit.

Engagement Lab, compania dezvoltatoare a jocului, a încheiat recent unul care s-a desfășurat pe durata a trei săptămâni, în parteneriat cu un district din Philadelphia. Provocările din cadrul misiunilor au inclus încărcarea de poze și filmulețe care să descrie îmbunătățirea infrastructurii, multe din ele îndemnându-i pe jucători să-și exprime opiniile și să genereze dialog. Aici puteți vedea proiectele câștigătoare. Jocul din Philadelphia a adunat 900 de jucători, în timp ce altul derulat în Detroit a strâns 1.000. Community PlanIt a mai fost jucat în Massachusetts și urmează să ruleze în Boston, Los Angeles și în Mälmo, Suedia.

Potrivit realizatorilor jocului, acesta atrage oameni care nu participă de regulă la întâlniri comunitare. Aflați mai multe detalii pe fastcoexist.com.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger