Condamnat să plătească daune pentru că a tăiat copaci când era beat

0

Un bărbat din Suedia a fost condamnat, de către curtea supremă suedeză, la plata unor daune de 33.600 de coroane suedeze (3.600 de euro) către o femeie căreia i-a tăiat nişte copaci în 2010, pe când se afla la petrecerea unui vecin al acesteia, în Gotland.

 

 

Bărbatul s-a îmbătat la petrecere (el susţine că s-a intoxicat, cumva, cu alcool) şi, în starea respectivă, i s-a părut o idee bună să ia o drujbă în mâini şi să treacă pe proprietatea vecinei celui care dădea petrecerea, ca să îi taie copacii. A apucat să taie trei copaci şi l-a deteriorat pe al patrulea, până când femeia a venit să îl oprească. Deloc mulţumită, ea l-a reclamat la poliţie. Atunci, i s-a impus bărbatului să-i plătească femeii suma de 25.000 de coroane suedeze (2.700 de euro), ca ea să înlocuiască toţi copacii tăiaţi sau afectaţi.

Femeia a fost nemulţumită de această înţelegere şi a luat legătura cu un specialist în copaci, pentru a evalua corect valoarea celor pe care îi pierduse. Acesta a luat în considerare vârsta copacilor, mărimea lor, precum şi valoarea estetică şi a întocmit un raport. În baza lui, femeia a cerut daune de 400.000 de coroane (43.000 de euro). După un proces ce a durat aproape cinci ani, în care, iniţial, bărbatul a fost condamnat la plata sumei de 179.500 de coroane (19.330 de euro), s-a ajuns la apel şi, în final, la Curtea Supremă de Justiţie a Suediei, care a decis că suma de 3.600 de euro este valoarea corectă ce trebuie plătită drept daune proprietarei copacilor.

 

Sursa: IS

Foto: Photographyblogger.net

 

Puteţi citi şi:

Premieră mondială: amendă pentru interzicerea alăptatului în localuri

Finlanda, ţara cu amenzi de circulaţie de zeci de mii de euro

Primăvara, România rurală arde la foc nesupravegheat

 

Pentru grădinărit sau lucrări agricole care nu se derulează sub influenţa alcoolului, puteţi găsi aici o gamă variată de unelte. Dacă aţi consumat alcool, lăsaţi drujba deoparte, e şi mâine o zi!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger