Concurs: Scrumiere de buzunar pentru cei inspiraţi

0

Meşteşugarii romi obişnuiesc să lucreze din moşi-strămoşi linguri de lemn, burlane de tablă, alambicuri pentru ţuică, coşuri din împletitură, potcoave pentru căi şi alte cele tradiţionale. Mai nou, pentru că vor să fie în pas cu nevoile oamenilor, au început să facă scrumiere de buzunar, coşuri chic pentru biciclete, genţi din piele sau mese din potcoave.

Tu ce altfel de obiecte mişto, utile şi adaptate la nevoile oamenilor de astăzi, le propui meşteşugarilor romi?  Aşteptam idei, în cuvinte sau imagini, pe www.facebook.com/mestesukar. Cele mai bune, inspirate ori originale dintre ele vor fi premiate cu scrumiere de buzunar din cupru. Şi poate în cele din urmă şi cu obiectul gândit!

Te invităm pe www.mestesukar.ro/mestesuguri să afli mai multe despre îndeletnicirile tradiţionale ale romilor, ca punct de plecare pentru gândirea de noi obiecte.  Apoi, implică-te în brainstormingul nostru online şi inspiră-i pe meşteşugarii romi!

Concursul face parte din proiectul “Romano Cher- Casa Romilor” prin care se doreşte readucerea meseriaşului tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţă activă a comunităţii.  Tocmai ce a fost încheiat un concurs de design de obiect în care creativitatea participanţilor ne-a făcut bine şi ne-a încurajat că suntem în stare împreună cu voi să remodelăm obietele făurite cu multă iscusinţă de meşteşugarii romi. Vrem să continuăm această colaborare benefică, aşa că aşteptăm idei bune care pot schimba destinele unor comunităţi.

Găsiţi aici o parte dintre schiţele primite în cadrul concursului.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger