Concurs de coronițe din plante native pentru câștigătorii JO 2012

0

Grădinile botanice din toată lumea îi provoacă pe tinerii între 11 și 19 ani să realizeze cea mai frumoasă ghirlandă pentru câștigătorii Olimpiadei de la Londra din 2012, făcută numai din specii native.

Organizatorii speră ca în felul acesta să cresacă gradul de conștientizare printre tineri cu privire la biodiversitate. Ghirlandele câștigătoare vor fi expuse la Londra în timpul Jocurilor Olimpice.

Competiția Plant Champions este organizată de Botanic Gardens Conservation Internationale (BGCI) care susține că Olimpiada și plantele au legătură strânsă, veche de peste 2700 de ani, din vremea jocurilor antice din Grecia, unde atleții câștigători erau încoronați cu crengi de măslin.

“Vrem ca tinerii să actualizeze ideea uneri coronițe tradiționale și să creeze una care să se potrivească unui atlet câștigător al JO 2012”, se arată în declarația organizatorilor.

Până acum, 15 grădini botanice din lume, inclusiv din Australia, Canada și Statele Unite, s-au înscris în competiție. Concursul se încheie în aprilie, iar câștigătorii vor fi anunțați în mai.

Foto: Flickr / Klearchos Kapoutsis

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger