Concluzii oficiale: Există o teorie pentru moartea păsărilor, însă peștii vor rămâne un mister pentru todeauna

1

Misterul privind moartea a mii de pești găsiți pe malul râului Arkansas nu poate fi risipit, anunță oficialii și experții de mediu care s-au ocupat de acest caz. Aceștia au lansat totuși o teorie legată de ce ar fi putut cauza „ploaia” de păsări moarte într-un orășel din statul Arkansas, în ajunul Anului Nou. Anunțul vine după ce au fost efectuate numeroase teste și autopsii pe animalele decedate și au fost exluse un număr mare de posibile scenarii.

Oamenii de știință care au lucrat la acest caz spun că, cel mai probabil, zgomotele neobișnuit de puternice raportate înainte de incident de către orășeni ar fi putut să sperie păsările, care au început să zboare noaptea deși au o vedere extrem de slabă în această perioadă a zilei. Comisia de Pescuit și Vănătoare a anunțat într-un comunicat de presă că și după datele lor, cel mai posibil scenariu este că păsările speriate de articficiile de Anul Nou au zburat la o altitudine deosebit de joasă, lovindu-se de copaci și de clădiri. Estimările vorbesc de 4-5 mii de decese de acest gen.

Păsări moarte cad din cer în Suedia, iar milioane de cadavre de peşti sunt raportate în SUA, Brazilia şi Noua Zeelandă

Mult mai puține se știu când vine vorba de moartea peștilor. Testele pe cadavre sau pe mostre de apă nu au prezentat nici o dovadă care să poată să duce la o explicație. Testele pe păsări evidențiază însă hemoragii, lovituri și alte traume. Radarul agenției de mediu a indicat că numărul aproximativ al păsărilor speriate de artificii e undeva în jurul cifrei de 1,6 milioane.

„De cele mai multe ori, astfel de răni apar la păsări care intră în diverse obiecte staționare, cum sunt casele, turnurile sau copacii”, arată un studiu efectuat de un centru cercetare a bolilor din lumea sălbatică, afiliat Colegiului de Medicină Veterinară al Universității din Georgia. Testele au infirmat teoriile privind incidența bacteriilor sau a unui virus, contaminarea cu metale grele, pesticide sau chimicale.

Păsările moarte, căzute din cer sunt cazuri rare, dar nu apocaliptice

Peștii au murit pe o arie de 27 de kilometri de-a lungul râului Arkansas și se estimează aproape 85.000 de decese. „Moartea peștilor nu este ceva neobișnuit”, spune reprezentantul Comisiei de Pescuit și Vănătoare, Bob Limbird. „Însă la această magnitudine, în Arkansas, este ceva foarte rar”. Specialiștii nu au găsit paraziți, bacterii sau viruși, așa că „din păcate, probabil că nu vom afla niciodată ce a cauzat moartea peștilor”, se pronunță și Chris Racey, un alt reprezentant al comisiei. „Măcar putem elimina prin intermediul testelor cele mai mari griji privind sănătatea publică, toxinele sau paraziții. Nu avem nici un motiv să credem că peștii ar fi periculoși pentru consumul uman”.

Citiți și:

Seria deceselor în masă continuă cu vaci și bivoli: 10.000 în Vietnam, 200 în SUA

VIDEO. Sute de păsări găsite moarte în SUA au fost ucise de guvernul american

VIDEO. Apocalipsa păsărilor: Încă 300 de cadavre

Incidentele continuă: Sute de păsări moarte în California și Missouri, mii de pești morți în Chicago

Mister elucidat: Păsările căzute din cer în Italia au murit de indigestie

Misterul continuă: Încă o mie de păsări şi 40.000 de crabi morţi, de data asta în Italia şi Anglia

Foto:EPA

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Limitele țânțarilor modificați genetic » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger