Concert Stradivarius pentru Roșia Montană, în această seară, la Ateneu

0

Sunetul dăruit de o vioară Stradivarius este atemporal. La fel și valoarea de excepție a patrimoniului cultural de la Roșia Montană transcende timpul. În această seară, cele două se unesc într-un concert de excepție la Ateneul Român.

Răzvan Stoica (vioara Stradivarius) și Andreea Stoica (pian) vă invită la un eveniment special, unicat, ce onorează Ziua Internațională a Siturilor și Monumentelor UNESCO și includerea Roșiei Montane pe lista României pentru patrimoniul universal.

Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate programului de restaurare Adoptă o Casă la Roșia Montană: www.adoptaocasa.ro. Biletul are un preț unic de 50 de lei.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online. Cei care nu și-au cumpărat deja bilet, o mai pot face în această seară, înaintea concertului, direct de la punctul Eventim din incinta Ateneului.

Evenimentul este organizat de Stradivarius Sound în parteneriat cu Asociația ARA (Arhirtectura. Restaurare. Arheologie), cu sprijinul Ministerului Culturii.

Despre Duo Stoica:

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni europeni ai momentului. Tehnica excepțională și pasiunea interpretării au atras admirația publicului și a criticilor din întreaga lume. Din 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câștigat-o prin competiția de prestigiu “Strad prize” de la Salzburg. Răzvan a fost invitat să concerteze pe marile scene ale lumii dintre care amintim: “Royal Concertgebouw” din Amsterdam, “Theatre des Champs Elysees” din Paris sau “Teatro Carlo Felice” din Genova.

Andreea Stoica este o pianistă înzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, precum și a Royal Conservatory Amsterdam (Olanda). În stagiunea 2015 – 2016, Andreea este artist invitat în cadrul orchestrei Kameratta Stradivarius.

Programul serii:

Beethoven Sonata No.7 Pentru vioara si pian Op.30
Paganini – Fantezia pe tema Capriciului 24 (Arr.Razvan Stoica)
Tchaikovsky – Meditatia din “Souvenier de’un lieu Cher” Op 30
Ciprian Porumbescu – Balada pt vioara si pian.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger