Concediat pentru că a salvat un raton

0

Un tâmplar din San Francisco, SUA, a eliberat un raton prins într-o capcană, dar, pentru gestul său plin de umanitate, a fost concediat, ba chiar acuzat de furt. Însă bărbatul spune că nu regretă deloc gestul făcut şi că ar face acelaşi lucru, din nou, dacă ar fi cazul, scrie site-ul The Dodo.

 

 

Todd Sutton este tâmplar de meserie şi, într-o dimineaţă, luna trecută, mergea la muncă, pe un şantier administrat de Muzeul de Artă Modernă din San Francisco. A găsit un raton prins într-o capcană. Se pare că ratonul cauzase o serie de probleme pe şantierul cu pricina, iar compania de construcţii angajase specialişti care puseseră intenţionat capcana, pentru a-l prinde şi, apoi, a-l eutanasia. Aşa că Todd ştia că animalul urma să moară şi nu îşi dorea ca acest lucru să se întâmple. “Am făcut ceea ce am crezut că era corect şi bine”, a spus el, citat de publicaţia The San Francisco Chronicle. “Era doar un pui. Mi-am spus că trebuie să fac ce este mai bine pentru el”, mărturiseşte tâmplarul.

Aşa că a luat capcana, a pus-o în camioneta lui, a acoperit-o cu o pătură, gândidu-se că animalul,  nocturn de felul său, va fi mai liniştit în întuneric. S-a dus la muncă şi a sunat oficiul municipal pentru controlul animalelor, cerând indicaţii despre cum putea să elibereze ratonul în siguranţă. Însă când şeful său, de la compania RFJ Meiswinkel Co., a aflat că Todd intenţiona să elibereze ratonul, l-a chemat la el în birou. Tâmplarul se gândea că va primi o muştruluială. În schimb, a fost acuzat de furt şi concediat. Aşa că a plecat de pe şantier, cu tot cu capcană şi a eliberat singur ratonul. Apoi, a returnat capcana pe care fusese acuzat că o furase. Şi-a găsit alt loc de muncă şi se gândeşte să acţioneze în instanţă compania care l-a concediat. “Aş face oricând, din nou, acelaşi lucru”, a conchis el.

 

Mai multe detalii: The San Francisco Chronicle.

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

În slujba celor care nu cuvântă: oamenii care salvează urşi

“Sper ca oamenii care poartă blană să fie muşcaţi de fund de animalul pe care îl poartă!”

VIDEO O ursoaică îşi salvează puiul de pe o autostradă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger