Computerul, utilizat la masurarea nivelului de stres

0

Un nou gadget, ce poate fi folosit de catre utilizatorii de calculatoare pentru a-si masura nivelul de stres a fost prezentat recent in cadru unui targ international de IT. Cei prea stresati sau obositi de munca vor fi sfatuiti sa ia o pauza, relateaza AFP.

La prima vedere, tehnologia e foarte simpla: utilizatorul de calculator e conectat la doi senzori (precum un mouse pad) care masoara ritmul cardiac. Valorile acestuia sunt apoi coroborate cu datele specifice ale utilizatorului, precum sexul, varsta, greutatea. In cele din urma, se ofera date despre nivelul stresului si a starii generale a celui care foloseste computerul.

“O astfel de tehnologie este foarte utila pentru a vedea cum te simti la inceputul unei zile de munca. E ca si cum ai urmari un buletin meteo si ai stii cum sa te imbraci, in functie de cum e vremea”, a spus unul dintre vizitatorii targului Computex, de la Taipei, unde a fost prezentata noua tehnologie.

Receptorii pot fi conectati si la alte aparate, ca telefoanele mobile sau consolele de jocuri.

Tehnologia, numita “BioDynamic Signature” (BDS), a fost pusa la punct de firma israeliana Idesia, care prevede comercializarea ei in ultimul trimestru al acestui an.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger