Componente de maşină, făcute din bioplastic obţinut din plante

0

Compania Ford deja foloseşte plante (roşii, mai exact) pentru a produce anumite componente specifice interiorului unei maşini; recent, şi compania Mazda a anunţat că va introduce această tehnologie în procesul de fabricaţie a maşinilor, dar şi că vrea să o ducă cu un pas mai departe, pentru a produce componente de maşină specifice exteriorului, tot din plante, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Bioplasticul obţinut din plante de către producătorul de maşini menţionat este la fel de rezistent precum plasticul convenţional, vopsit, folosit pentru anumite părţi ale maşinilor. Primul model la care va fi folosit acest bioplastic este Mazda MX-5, de anul viitor. Deocamdată, bioplasticul va fi utilizat tot pentru componente de interior. Nu a fost anunţată o dată de la care compania va începe să folosească bioplasticul şi pentru componente de exterior.

Pentru crearea acestui bioplastic, Mazda a lucrat cu Mitsubishi Chemical Corporation. Materialul obţinut este rezistent la zgârieturi, la impact şi la intemperii. Este puternic şi, pentru că nu mai necesită aplicarea de vopsea, ajută la reducerea emisiilor provenite de la compuşi volatili organici. Bioplasticul este colorat în timpul procesului de fabricare, ceea ce oferă şi o calitate superioară rezultatului.

 

Surse şi foto: Mazda, Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Componente de maşini, produse din roşii

Plastic biodegradabil, obţinut din carapace de creveţi

Banca de plastic, un proiect care ajută mediul şi comunităţile sărace

Plasticul şi reziduurile din oceane au dat naştere unei noi formaţiuni: “roca de plastic”

FOTO Cât plastic înghit păsările mărilor şi oceanelor

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger